Stockholms bästa takterasser – 5 tips

Besök några av Stockholms bästa takterasser i sommar.
Besök några av Stockholms bästa takterasser i sommar. - Foto: Canva/Basta.
Dela på Pinterest
Sugen på att testa schyssta restauranger och barer belagd på en takterass i sommar? Här är fem av Stockholms bästa!

Vad sägs som att ta med sin vänner till en schysst restaurang och bar med en fantastisk utsikt över Stockholm stad i sommar? Redaktionen har samlat fem tips på takterasser du bara måste testa! 

1. Takterass - Basta 

Basta är en nykomling som öppnar upp i mitten av juni. Restaurangen kommer vara belägen på Åhléns citys 200 kvadratmeter stora takterass. Maten kommer vara inspirerad av det Italienska köket från lokala råvaror och vara av hög kvalité. Om du inte gillar färsk pasta kan du avnjuta en god napolitansk pizza från Bastas meny. 

Basta takterassen öppnar i mitten av juni. Foto: Basta.

2. Takterass – Slakthuset

I söder om söder nära Avicii Arena på Slakthusgatan 6 ligger Slakthuset. En nattklubb som erbjuder tre olika anläggningar –  Anläggning 296, Rökeriet och Knastbaren. En perfekt plats för dig som älskar att digga till elektronisk musik. På sommaren öppnar även klubben upp en 600 kvadratmeter stor takterass som kallas för Slakthustaket.

3. Takterass – Arc

I Vasastaden vid Hagastaden ligger takbaren Arc. Baren ligger på 11:e våningen av hotellet Blique by Nobis. Om man tycker om en stilren inredning och vill ha en utsikt över hela Stockholm is this the place to be!

4. Takterass – Sjöstaden Skybar 

Sjöstaden Skybar ligger på söder om söder. Här erbjuds både lunch, middag och goda drinkar från baren. Detta i kombination med en svårlagen 360 grader utsikt över Stockholms takåsar och sträcker sig ända till Mälaren. Menyn består av maträtter från världen över men utgår från rökeri och kolgrillat. Perfekt för dig som har svårt att bestämma vad du ska äta. 

5. Takterass – La Terrazza at Italienskan

Om du vill kastas iväg på en trip till Italien är La Terrazza at Italienskan en plats för dig. Här får du känsla av att du sitter vid en strand på den italienska kusten och avnjuter all mat från det Italienska köket. Även dryckerna är inspirerade av alla delar av landet som ser ut som en stövel.

Läs mer: 

De bästa uteserveringarna i Stockholm – om du är singel

Roadtrip i Sverige – 9 vackra platser att besöka