Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Här är Sveriges vackraste platser som du borde åka på roadtrip till

Dela på Pinterest
Nu börjar det äntligen bli tid att planera sommarens semester och boka resor. Men det finns några vackra platser i Sverige som du bara måste besöka i sommar under en av dina roadtrips.

1. Smögen/Kungshamn – västra götalands län

En av sveriges vackraste kustområden hittar du här. Det här resemålet är ett måste på din bucketlist i sommar. Avnjut färska skaldjur på någon av restaurangerna vid hamnen, fiska krabbor vid klipporna eller avnjut en glass på smögenbryggan.

#smogen #smögen @smogen #havet #hav #bout #sea #instalike #tagsforlikes #sweden

A post shared by Smögen (@smogen) on

2. Visby – Gotland

En get away till Visby med vännerna är en resa du inte kommer ångra. Här kan du göra allt från att mysa runt i stan som omges av ringmuren och kvällen kan du spendera på någon av de mysiga restaurangerna eller slå klackarna i taket på Kallis eller Gutekällaren.

Best of Summer -17! #week29 #matoma #warner #bestsummerever

A post shared by Kallis Visby (@kallisvisby) on

3. Prästgården, Borgvattnet, Jämtland 

Det här resemålet passar perfekt för er våghalsiga som vill göra något spännande i sommar. Detta spökhus ska bjuda på många övernaturliga upplevelser och det är få som vågar vara kvar hela natten. Ett måste för skräck-älskaren.

4. Varberg – Falkenberg – Halmstad

Börja resan i Varberg som bjuder på allt från livligt uteliv till deras avkopplande kallbadshus som du verkligen borde ge ett besök. Spendera en dag där och res sedan vidare till Falkenberg där du bara måste uppleva Skrea strand och stadens härliga uteserveringar. Avsluta roadtripen i Halmstad där du kan räkna med att slänga klackarna i taket eller flip floppsen åt helvete på Tylösands after beach.

Bild: Kallbadhuset i Varberg

Bild: First Camp Tylösand

5. Sarek, Lappland

Om du vill utforska mer av Sveriges fina natur borde du fjällvandra i Sarek, Lappland. Förbered dig på många vackra vyer och en upplevelse utöver det vanliga!

6. Sandhamn, Stockholms skärgård

Om du inte utforskat Stockholms skärgård ännu så är det hög tid att göra det nu. Besök sandhamn och bo över en natt eller bara ta en dagsutflykt dit.

7. Smygehuk, Trelleborg, Skåne

Smygehuk är Sveriges sydligaste punkt som du måste se om du planerar en roadtrip genom Skåne. Passa på att även besöka Hallongården och Hallåkra vingård som ligger nära.

Bild: Hallåkra vingård

8. Öland

På Öland finns det jättemycket saker att göra. Allt från att vandra i världsarvet på södra öland till att sola och bada på någon av Ölands vackra stränder.

9. Fårö, Gotland

Vill du sola, bada och hitta lugnet i själen så borde du verkligen besöka Fårö. Ta med dina tjejkompisar på en hälso-weekend för själen så ni vilar upp er ordentligt.

Mer:

5 saker du älskade med sommaren i tonåren – men inte förstår nu

7 saker du kan göra i sommar med dina tjejkompisar – under 500 spänn