Roadtrip Sverige – 9 vackra platser du borde besöka

Några av Sveriges vackraste platser. - Foto: Unsplash.
Dela på Pinterest
Det finns några vackra platser i Sverige som du bara måste besöka i sommar under en av dina roadtrips. Spana in våra tips här!

Roadtrip Sverige – tips

Är det dags för en roadtrip i Sverige? Härligt! Det finns faktiskt mängder av vackra ställen att besöka – bara man vet var man ska åka! Beroende på vart du bor i landet kan du avväga om det är enklast att åka söderut eller norrut. Så vad säger du? Let's go!

Läs också: Billekar – roliga lekar till bilresan för hela familjen

Psst! Tänk alltid på rådande restriktioner när du reser i sommar.

1. Smögen/Kungshamn – Västra Götalands län

En av Sveriges vackraste kustområden hittar du här. Det här resemålet är ett måste på din bucketlist i sommar. Avnjut färska skaldjur på någon av restaurangerna vid hamnen, fiska krabbor vid klipporna eller ät en glass på smögenbryggan.

2. Visby – Gotland

En get away till Visby med vännerna är en resa du inte kommer ångra. Här kan du göra allt från att mysa runt i stan som omges av ringmuren och kvällen kan du spendera på någon av de mysiga restaurangerna eller slå klackarna i taket på Kallis eller Gutekällaren.

3. Prästgården, Borgvattnet, Jämtland 

Det här resemålet passar perfekt för er våghalsiga som vill göra något spännande i sommar. Detta spökhus ska bjuda på många övernaturliga upplevelser och det är få som vågar vara kvar hela natten. Ett måste för skräckälskaren!

4. Varberg – Falkenberg – Halmstad

Börja resan i Varberg som bjuder på allt från livligt uteliv till deras avkopplande kallbadshus som du verkligen borde ge ett besök. Spendera en dag där och res sedan vidare till Falkenberg där du bara måste uppleva Skrea strand och stadens härliga uteserveringar. Avsluta roadtripen i Halmstad där du kan räkna med att slänga klackarna i taket på Tylösands after beach!

5. Sarek, Lappland

Om du vill utforska mer av Sveriges fina natur borde du fjällvandra i Sarek, Lappland. Förbered dig på många vackra vyer och en upplevelse utöver det vanliga!

6. Sandhamn, Stockholms skärgård

Om du inte utforskat Stockholms skärgård ännu så är det hög tid att göra det nu. Besök vackra Sandhamn och bo över en natt eller ta en dagsutflykt dit.

7. Smygehuk, Trelleborg, Skåne

Smygehuk är Sveriges sydligaste punkt som du måste se om du planerar en roadtrip genom Skåne. Passa på att även besöka Hallongården och Hallåkra vingård som ligger nära.

8. Öland

På Öland finns det jättemycket saker att göra. Allt från att vandra i världsarvet på södra Öland till att sola och bada på någon av Ölands vackra stränder.

9. Fårö, Gotland

Vill du sola, bada, äta gott och hitta lugnet i själen så borde du verkligen besöka Fårö. Ta med dina tjejkompisar eller familj på en weekend för själen så ni vilar upp er ordentligt! 

Läs mer: 

Sommardrink med vin eller vodka – 4 enkla drinkrecept

De bästa uteserveringarna i Stockholm – om du är singel