6 träningsformer för dig som hatar att träna

Sex visar en studie är en bra träningsform som hatar att träna - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Får du en klump i magen bara av tanken att ta dig till gymmet och svettas? Då är dessa tips något för dig!

Kommer du med flera ursäkter att ta dig till gymmet för att du hatar att träna? Att du bara tycker det är jobbigt och tråkigt? Nedan kan du läsa vår träningsexperts 6 bästa tips på enkla, helt gratis och lite udda träningsformer du kan prova istället! 

1. Promenera

Att promenera i 10 minuter ger dig inte bara frisk luft och motion, det kan även minska stress och ångest men minskar även risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Tips tips!

2. Dansa 

Dans är ett superbra sätt att röra sig på. Förutom att det är en bra träningsform är det riktigt roligt som du kan göra med dina vänner eller partner!

3. Städa 

Att städa är ett perfekt sätt att få igång kroppen utan att man är medveten om det. Väldigt bra om du dessutom har ett tidspressat schema. Två flugor i en smäll helt enkelt!

4. Ha sex

Visste du att sex kan likställas med träning? Vi vet, för bra för att vara sant! Så hatar du att träna men gillar sex då är detta ett grymt alternativ!

5. Ta cykeln

Istället för att ta bussen eller bilen till jobbet är cykeln ett bra sätt att bli mer aktiv i vardagen. Dessutom minskar du på koldioxidutsläppen och värnar om miljön. Perfekt ju!

6. Stå och jobba

Arbetar du hemifrån eller på kontor och tillbringar flera timmar sittandes? Flera studier visar att det har en negativ påverkan på kroppen, därför kan det vara ett bra alternativ att stå upp. Ställ dig vi diskbänken hemma eller om du har möjlighet att höja skrivbordet, gör det! 

Läs mer: 

7 träningsredskap alla borde ha hemma

Från vardagsrum till gym – 10 tips till hemmagymmet