Träna rumpan hemma – tips på bra rumpövningar

Träna rumpan hemma – rumpövningar att göra hemma. - Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Här hittar du tips på olika övningar att göra under din hemmaträning för att få en starkare och fastare rumpa.

Glutealmusklerna, det vill säga rumpmusklerna, spelar en viktig roll i vardagen. Musklerna är aktiva i både när du går, springer och hjälper dig att hålla en god hållning. Här är de bästa övningarna för att träna din rumpa hemma.

Tips: Rumpövningar att göra hemma

Genom att inkludera dessa övningar till din hemmaträning kommer du snart att märka en förbättring i styrka, form och fasthet. Kom ihåg att kombinera träningen med en hälsosam kost och regelbunden konditionsträning för bästa resultat.

1. Squats

Squats, eller knäböj, är en av de mest effektiva övningarna för att stärka och forma rumpmusklerna. Se till att du går tillräckligt djupt i varje squat för att aktivera glutealmusklerna maximalt.

2. Glute Bridge

Glute Bridge, eller höftlyft, fokuserar direkt på glutealmusklerna. Ligg på rygg med fötterna i golvet, lyft sedan höfterna så att kroppen bildar en rak linje från axlarna till knäna. Spänn rumpa och mage, pressa ner hälarna och lyft höfterna tills kroppen är rak. Håll några sekunder innan du går ner igen. 

3. Donkey Kicks

Donkey Kicks, eller åsnesparkar, är en annan fantastisk övning för att isolera rumpmusklerna. Börja på alla fyra och sparka ett ben uppåt med knät böjt och foten flexad.

4. Lunges

Lunges, eller utfall, är en kroppsövning som verkligen får rumpmusklerna att jobba. Utför utfall framåt, bakåt eller åt sidan för att aktivera olika delar av rumpan.

5. Sidosparkar

Sidosparkar hjälper till att träna de övre och yttre delarna av rumpan. Stå rakt upp, lyft ett ben åt sidan och återgå till startpositionen. Upprepa på andra sidan.

Läs mer:

 Träna magen hemma

Träna ryggen hemma