Hemmaträning för magen: Topp 10 övningar att prova

Träna magen hemma – 10 övningar att prova. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Här hittar du magövningar som du kan göra hemma.

Hemmaträning för magen kan vara både roligt och effektivt för att få en stark mage. Här är topp 10 övningar som du kan göra hemma i ditt vardagsrum.

Träna magen hemma – 10 tips på magövningar

Kom ihåg att kombinera träningen med en balanserad kost och regelbunden återhämtning för att uppnå de bästa resultaten. Var lyhörd för din kropp och anpassa övningarna efter din egen nivå. 

Crunches: 

Ligg på rygg med böjda knän och fötterna i golvet. Placera händerna bakom öronen och lyft överkroppen uppåt mot dina knän. Sänk sedan ner dig långsamt tillbaka till startpositionen. Upprepa 10-15 gånger.

Plankan:

Gå ner på golvet och stöd dig på underarmarna och tårna. Håll kroppen rak och spänd som en planka, med magmusklerna aktiva. Håll positionen i 30-60 sekunder.

Mountain climbers:

Gå ner i en hög planka-position med händerna på golvet och tårna i marken. Dra sedan ett knä i taget mot bröstet, som om du springer på plats. Upprepa rörelsen snabbt i 30-60 sekunder.

Russian twists:

Sitt på golvet med böjda knän och fötterna i golvet. Luta dig något bakåt och håll händerna framför bröstet. Vrid sedan överkroppen åt ena sidan och vidare till den andra, samtidigt som du aktiverar magmusklerna. Upprepa rörelsen 10-15 gånger på varje sida.

Bicycle crunches:

Ligg på rygg med händerna bakom öronen. Lyft upp överkroppen samtidigt som du drar in höger knä mot vänster armbåge. Upprepa rörelsen på motsatt sida och fortsätt alternera som om du cyklar. Gör 10-15 repetitioner på varje sida.

Planka med knädrag:

Gå ner i en låg planka-position med underarmarna på golvet och tårna i marken. Dra sedan ett knä i taget mot bröstet och sträck sedan ut benet igen. Upprepa rörelsen 10-15 gånger på varje ben.

Liggande benlyft: 

Ligg på rygg med armarna längs med kroppen och benen rakt upp i luften. Sänk sedan långsamt benen mot golvet och lyft dem tillbaka igen. Upprepa 10-15 gånger.

Reverse crunches: 

Ligg på rygg med böjda knän och fötterna i golvet. Lyft sedan bäckenet uppåt och dra knäna mot bröstet genom att aktivera magmusklerna. Sänk sedan långsamt ner dig tillbaka till startpositionen. Upprepa 10-15 gånger.

Sidoplankan:

Ligg på sidan med underarmen i golvet och fötterna på varandra. Lyft upp höften från marken och håll kroppen rak och spänd. Håll positionen i 30-60 sekunder på varje sida.

V-ups:

Ligg på rygg med armarna utsträckta ovanför huvudet. Lyft överkroppen och benen samtidigt och försök att röra vid tårna med händerna. Sänk sedan långsamt ner dig tillbaka till startpositionen. Upprepa 10-15 gånger.

Läs mer:

Träna rygg hemma

Träna rumpan hemma