Joel Kinnaman planerar comeback i svensk film: "Garanterat"

Joel Kinnaman comeback
Joel Kinnaman är aktuell med John Woos nya actionfilm "Silent Night". - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Joel Kinnaman har medverkat i flera internationella produktioner den senaste tiden. Nu planerar han comeback i Sverige nästa år.

Joel Kinnaman gör Sverige-comeback nästa år

Den svenske skådespelaren Joel Kinnaman, känd för roller i Hollywood-produktioner som "Robocop" och "The Killing", planerar en återkomst till svensk film. Kinnaman, som för närvarande är aktuell med den fjärde säsongen av Apple TV+ rymddrama "For All Mankind", har avslöjat sina planer för en Sverige-comeback i en intervju med Filmtopp.

Aktuell i flera projekt

Kinnaman har nyligen spelat huvudrollen i John Woos nya actionfilm "Silent Night", där han porträtterar en far som söker hämnd efter att hans son dör i en skottlossning. Denna roll utmärker sig genom att Kinnamans karaktär är stum under hela filmen. Förutom detta är han också aktuell i "Sympathy for the Devil" med Nicolas Cage och "For All Mankind" på Apple TV+.

Joel Kinnaman tar ställning i valet – här är videon alla snackar om

Planer för svensk film

Trots sin framgång i USA, där han bor i Los Angeles med sin flickvän, fotomodellen Kelly Gale, uttrycker Kinnaman en stark dragning till Sverige när han nyligen pratade med TT. 

Han och Gale besöker Sverige några månader varje år, och Kinnaman uttrycker en önskan om att återvända till svensk film och teater.

– Jag vet inte om jag är redo att flytta hem än, men jag längtar till Sverige ganska mycket, men jag vet inte om det blir för mer än tre månader om året. Och vi är ju två om det. Kelly måste också vilja komma hem.

För sin comeback i svensk film, jobbar Kinnaman med två svenska filmprojekt. Ett av dessa projekt ligger honom särskilt nära hjärtat och beskrivs som mer "spirituellt" än hans tidigare arbete i Sverige. Projektet bygger på en svensk bok, vilken Kinnaman är "extremt taggad" på att filmatisera. 

Han nämner att denna roll skiljer sig markant från hans tidigare roller i svensk film, vilket han ser som spännande och mer relevant för den han är idag. 

Allt om Kelly Gale: Ålder, Victoria's secret, "Plane" och relationen till Joel Kinnaman

Kommande projekt

Detaljer kring det kommande svenska projektet är ännu inte offentliggjorda, men Kinnaman bekräftar för Filmtopp att filmproduktionen förhoppningsvis påbörjas nästa år. 

–  Det vore fel av mig att säga någonting mer om projektet just nu, men det är förhoppningsvis någonting som vi kommer att börja filma nästa år. Den kommer garanterat att bli av.