Hack your closet – ett hållbart sätt att köpa kläder på

Mikaela Larsell Ayesa arbetar som COO / Co-founder på Hack your closet.
Mikaela Larsell Ayesa arbetar som COO / Co-founder på Hack your closet. - Foto: Mikaela Larsell Ayessa/Hack your closet.
Dela på Pinterest
Hack your closet är tjänsten som fokuserar på hållbart mode. Möt företagets CO-founder Mikaela Larsell Ayesa som förklarar mer om tjänsten och deras vision.

Vi har pratat med Mikaela Larsell Ayesa som är Co-founder på klädföretaget Hack your closet som arbetar utifrån ett hållbart perspektiv. Mikaela berättar för oss vad Hack your closet är och hur idén kom upp från första början. 

Hej Mikaela! Allt bra med dig? 

– Hej Josefine! Allt är bara bra med mig, jag sitter just nu och äter lite påskgodis faktiskt. Man måste ju fira att det kommer vara några dagar ledigt nu, säger Mikaela när vi inleder samtalet.

Först och främst, kan du beskriva vad Hack your closet är?

Hack your closet lanserades 2019 i Sverige och Frankrike och är en personlig stylingtjänst som skickar hem fyra olika plagg till våra prenumeranter för 299 kr i månaden. Det är trendiga och fina överskottsplagg från olika butiker så som Gina Tricot, & Other Stories, ASOS och Chiquelle som vi helt enkelt tagit emot och som våra kunder får hem i sin brevlåda varje månad. Detta istället för att plaggen ska slängas bort, berättar Mikaela. 

Hur kom idén om att skapa Hack your closet upp?

– Idén om Hack your closet skapades hos Lisa Scooter. Lisa Scooter har länge arbetat i modebranschen men modebranschens värderingar har inte gått i hand med hennes värderingar gällande miljöfrågor. Bland annat så överproduceras kläder och de som blir över kastas bort. Det vill hon arbeta emot. Därför ville hon skapa något som tar vara på de kläder som blir över och helt enkelt returerna det, förklarar Mikaela. 

Vilken målgrupp vänder ni er till? 

– Den målgrupp som vi vänder oss till är kvinnor från Frankrike och Sverige mellan åldrarna 18-70 år. Just nu är 25-35 den ålderskategori som använder vår tjänst mest, säger hon. 

Mikaela fortsätter: 

– Vår idealkund är en kvinna som inte influeras av de senaste trenderna men som älskar kläder och gärna har en stor mångfald av plagg i sin garderob. Däremot vill hon inte att hennes passion för kläder ska påverka varken hennes plånbok eller miljön för mycket.

Vad får prenumeranterna hem i sitt paket?

– I paketet får de som sagt hem 4 trendiga plagg som är returnerade från olika butiker. Plaggen är anpassade till kundens personliga stil samt storlek. Paketetet innehåller plagg med olika färgkombinationer och material. Det fjärde plagget kommer också alltid som en överraskning, säger hon. 

Och tillsist, vad gör man om man inte är nöjd med plaggen? 

– Det som är så bra med Hack your closet är just det att man behåller kläderna i 4 veckor för att sedan skicka tillbaka till oss och få hem nya, och så går det helt enkelt runt utan att bankontot eller miljön påverkas negativt, säger Mikaela.

Klicka här för att komma till Hack your closet!

Läs mer: 

Vad säger ditt stjärntecken om din stil?

Petra Tungården öppnar Pop-up butik – inför Adoores nya sommarkollektion