5 misstag du gör när du köper badkläder

Använd en bikini eller baddräkt som du känner dig bekväm i.
Använd en bikini eller baddräkt som du känner dig bekväm i. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att köpa badkläder är inte alltid det lättaste. Du har garanterat gjort några av de här misstagen tidigare – men se till att sluta med det från och med nu.

1. Du köper samma storlek på över- och underdelen

Det här är ett vanligt misstag flera av oss garanterat gjort. Det känns logiskt att båda delarna ska vara i samma storlek, men faktum är att våra kroppar kan se helt olika ut. Exempelvis är det vanligt att man har storlek M på överdelen och XL på underdelen, eller tvärtom.

2. Du använder din gamla bikini

Badkläder töjer sig lätt och tappar formen. Se till att byt ut dina badkläder lite då och då, så du slipper vara med om att dina badkläder åker av när du dyker ner i poolen. 

Foto: Unsplash

3. Du köper för stor storlek

Som vi skrev ovan så tappar badkläder lätt formen. Därför kan det vara en idé att hellre köpa en för liten storlek än för stor, då de kommer bli lite större redan efter första tvätten.

4. Du köper inte rätt för tillfället

Vad ska du göra? Ska du simma, träna, sola, eller gå på beach party? Välj dina badkläder utifrån tillfälle, precis som med din vanliga outfit. Det är exempelvis inte speciellt smart att välja en off shoulder-baddräkt om du ska ut på simträning.

5. Du köper en bikini som du inte är bekväm i

Köp badkläderna som du själv vill ha, oavsett om det är en med lite tyg, mycket tyg, urringad eller med push. Välj badkläder efter vad du känner dig bekväm i och var inte orolig över hur den kommer se ut på – försök älska din kropp precis som den är! 


Rakar du bikinilinjen men lyckas få röda så kallade "rakfinnar"? Då finns det några knep att ta till. Se mer i videon nedan.

Mer:

Vill du undvika röda prickar vid rakning? Här är knepen

Gilla Modette på Facebook!