Så galet mycket pengar drar lyxmärket Chanel in

Chanel visar upp hur mycket pengar de omsätter på ett år
Chanel visar upp sin årsredovisning - Foto: Unsplash/Instagram/chanelofficial
Dela på Pinterest
För första gången delar nu lyxmodehuset Chanel med sig av sin årsredovisning – något som offentliggör hur galet mycket pengar märket drar in.

Chanel är det franska lyxmärket som grundades redan 1910. Då var det en framgångsrik hattaffär som grundades av Gabrielle Bonheur, mer känd som Coco Chanel. 

Sedan dess har det utvecklas ordentligt och är idag en av de finaste och lyxigaste märkena du kan äga. Just nu kanske det är den klassiska chanelväskan som är mest populär. En väska som vi sett på flera profiler i olika färger och former.

Bildkälla: Instagram/hannalicious/kenzas

Stora företag visar vanligtvis upp sin årsredovisning en gång om året, där media och andra intresserade kan ta del av hur ekonomin går i företaget – något Chanel inte valt att göra tidigare.

Men nu har de ändrat sig och visar i en årsredovisning upp hur det går för modemärket. Och ja, de drar in galet mycket pengar.

Bildkälla: Instagram/mollyrustas

Det är Dagens Industri som skriver att Chanel presenterade en fullständig rapport förra veckan, något för att bryta ryktena om att det ska gå dåligt för företaget.

Siffrorna visar att Chanel omsatte totalt 9,6 miljarder dollar under 2017, något som var en ökning på hela 11,5 procent jämfört med året tidigare. Om vi då omvandlar den sjuka siffran till kronor så innebär det att lyxmärket Chanel drog in cirka 85,5 miljarder svenska kronor förra året.

Mer:

Den här väskan är den dyraste som någonsin sålts på Tradera

Så mycket pengar drar Wish in på ett år

Gilla Modette på Facebook!