Lady Gaga bär byxor på röda mattan och tar tillbaka makten

Lady Gaga på "ELLE Women in Hollywood"
I ett känsligt tal berättar Lady Gaga om övergreppen - Foto: Chris Pizzello/AP/TT
Dela på Pinterest
Lady Gaga har tidigare berättat om när en man i underhållningsbranschen tog sig rätten till hennes kropp. I ett känslosamt tal berättar hon om den psykiska ohälsan och om att ta tillbaka makten.

Lady Gaga är just nu aktuell i den tokhyllade filmen "A Star Is Born" som är producerad och regisserad av skådespelaren Bradley Cooper. 

Men under amerikanska ELLEs årliga event, som firade 25 år, höll Lady Gaga ett känslosamt tal om psykisk ohälsa, sexuella övergrepp och om att ta tillbaka makten. 

Lady Gaga på det årliga eventet "ELLE Women in Hollywood". Bildkälla: Chris Pizzello/AP/TT

Lady Gaga inleder talet med att berätta känslorna som uppstod när hon skulle välja en outfit till röda mattan. Efter att hon provat ungefär 10 klänningar och insåg hon att det lades så stor vikt vid vad hon bar. 

Efter att ha provat vackra prinsessklänningar från bland annat Rodarte, Calvin Klein, Raf Simons, Dior och Brandon Maxwell fann hon en kostym längst in i hörnet. Det var en oversized Marc Jacobs kostym från hans vår- och sommarkollektion 2019. 

"Det här är en oversized herrkostym som är gjord för en kvinna. Inte en klänning. I den här kostymen känner jag mig som mig själv idag", säger Lady Gaga i talet. 

På "ELLE Women in Hollywood" öppna Lady Gaga upp sig om övergreppen. Bildkälla: Chris Pizzello/AP/TT

I samband med #Me Too-rörelsen öppnade Lady Gaga upp sig om hur hon som tonåring blev överfallen av en man i underhållningsbranschen och hur hon efter det sexuella övergreppet stängde av sina känslor och inte berättade om händelsen för någon till en början. 

Efter ett tag vågade Lady Gaga öppna upp sig om händelsen inför några mäktiga män i branschen men hon gick därifrån utan någon hjälp. Följderna av övergreppet ledde till att Lady Gaga drabbades av PTSD, posttraumatisk stressyndrom. 

"Som överlevande av sexuellt övergrepp av någon i underhållningsbranschen, som en kvinna som fortfarande inte är modig nog att säga hans namn, som en kvinna som lever med kronisk smärta, som en kvinna som var påverkad i mycket ung ålder att lyssna på vad män sa att jag skulle göra, bestämde jag idag att jag ville ta tillbaka kraften. Idag är det jag som bär byxorna", sa en tårögd Lady Gaga i sitt tal. 

I samband med att hon höll talet på ELLEs event, "ELLE Women in Hollywood", gjorde Lady Gaga även det officiellt att hon och fästmannen och tillika agenten Christian Carino förlovat sig i smyg.

Och på tal om förlovningar så gick Justin Bieber ner på knä och friade till supermodellen Hailey Baldwin i somras. Deras kärlekshistoria får vem som helst att bli knäsvag, se hur dem träffades i videon nedan.

Läs också: 

Idol-Vanja Engström antastad på tunnelbanan – fångade mannen på film

Här bryter Cara Delevingne mot klädkoden på kungliga bröllopet