Balenciaga stäms efter att ha kopierat doftgranar

En domarklubba, Balenciaga väska hängandes på en axel
Balenciaga blir stämda av Little Tree Air Fresheners. - Foto: Unsplash, Balenciaga.com
Dela på Pinterest
Det franska modehuset Balenciaga stäms efter att ha kopierat doftgranar som man har i bilar.

Vad sägs om att starta julen redan nu och ha en doftgran liknande nyckelring signerad Balenciaga? Dock kanske det inte tar lång tid tills den slutar att säljas.

Vem har sagt att det är enkelt att vara ett världsledande modehus vid namn Balenciaga? Absolut ingen. Det franska modeföretaget har hamnat i blåsvädret ytterligare en gång då de har blivit stämda för att kopierat företaget Little Tree Air Fresheners. 

Balenciagas nyckelring som finns till salu på deras hemsida. Bildkälla: Balenciaga.com

Little Tree Air Fresheners är företaget som designat doftgranarna som vi kan se hängandes i olika bilar. Och nu stämmer företaget Balenciaga för att ha kopierat granarna och stulit deras idé, enligt TMZ. Balenciaga har alltså inte fått tillåtelse av Little Tree Air Fresheners att sälja deras granar som nyckelringar. 

Rättegången hävdar nu att Balenciagas "Air Freshener"-inspirerande nyckelringar är lik Little Tree Air Fresheners design som har varit varumärkesskyddad sedan 1952. 

Little Tree Air Fresheners doftgranar. Bildkälla: Littletrees.com

Det hävdas även att att Balenciagas design kan göra att konsumenter förknippar nyckelringen med doftgranarna. Den enda skillnaden mellan dem menas vara priset. Den doftgransliknande nyckelringen som Balenciaga säljer kostar nästan uppemot 2500 kronor. 

Dock är detta inte enda domstolen som Balenciaga befinner sig i just nu, de har nämligen blivit stämda av ett souvenirföretag i New York. Det är en Balenciaga väska i flera färger med några av New Yorks största turistattraktion som anklagas för att vara identisk med de väskorna som säljs i souvenirbutiker.

Balenciaga stäms för att kopierat en souvenirbutiks design i New York. Bildkälla: Farfetch.com

Hur det går i Balenciagas bägge rättegångar återstår att se, men än så länge finns alla produkter kvar till försäljning på hemsidan och hos deras återförsäljare. 

I våras levererade även Balenciaga vårens hetaste skotrend, nämligen klumpiga sneakers. Deras "Triple S" sneakers har blivit burna världen över och är än idag trendiga. Kika in några lookalikes i videon nedanför.

Läs också: 

Detta kommer bli den trendigaste färgen på kläderna 2019

Alla plagg från Icona Pops kollektion med Gina Tricot