Här är allt från Ida Lantos kollektion med Nelly

Ida Lanto på ELLE-galan 2018
Ida Lanto släpper sin kollektion med Nelly.com - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Designern Ida Lanto har gjort en kollektion tillsammans med Nelly.com. Tidigare i veckan släpptes den och här är alla klänningarna.

Ida Lanto är haute couture designern vars klänningar någon gång har prytt en och en annan svensk modeprofil. Gina Dirawi, Marie Serneholt, Kenza Zouiten och prinsessan Sofia är bara några av namnen som burit klänningar signerade Ida. 

Och äntligen kan även vi andra ta del av de glammiga och lyxiga klänningarna som Ida Lanto designat ––– och till en bråkdel av priset.

Två klänningar ur Ida Lanto x Nelly.com. Bildkälla: Instagram/nellycom

Tillsammans med modekedjan Nelly.com har Ida designat fem stycken klänningar som passar till festliga tillställningar. Varje klänning i kollektionen är inspirerad av en självständig och mäktig kvinna, alla med olika historier. 

"Inspirationen till kollektionen kommer från några personliga favoriter bland mina coutureklänningar, där enkla silhuetter med det lilla extra möter en välarbetad passform. Klänningarna symboliserar och har namngetts efter starka, självständiga kvinnor som inte är rädda för att synas och ta plats. Det känns fantastiskt att få nå ut till en bredare kundgrupp genom samarbetet med Nelly.com", berättar Ida Lanto i ett pressmeddelande. 

Ida Lanto klädd i egen design. Bildkälla: Stella Pictures

Målet med samarbetet är att Nellys kunder ska ha möjligheten att köpa klänningar som är utöver de vanliga i deras sortiment. Nelly har tidigare haft ett flertal stora designsamarbeten, men detta är det första couture-samarbetet. 

"Genom vårt designsamarbete med Ida Lanto fortsätter vi att utmana oss själva som varumärke och tänjer på gränserna genom att förena exklusiv couture med vår kommersiella produktportfölj inom fashion. Vi är stolta över att introducera den självsäkra, trendiga och medvetna Nellykunden för Ida Lanto och öppna dörrarna till couturevärlden", säger Linda Widengård, som är PR & Communication Manager på Nelly.com samt ansvar för designsamarbetet, i ett pressmeddelande.

Kollektionen består av fem aftonklänningar. Bildkälla: nelly.com

Samarbetet mellan designern Ida Lanto och Nelly.com kommer i en limiterad upplaga där priserna varierar mellan 1599 kronor och 2499 kronor.

Vill du se klänningarna från kollektionen och vilka kvinnor som de inspirerats av? Kolla då i videon ovanför. 

I nästa vecka släpps även H&M:s årliga designsamarbete som denna gång är med italienska modehuset Moschino. Om du vill vara förberedd på vilka godbitar som ska följa med till din garderob så kan du kika i videon nedanför. 

Läs också:

Alla plagg från Icona Pops kollektion med Gina Tricot

Här bär Meghan Markle upp en klänning från ASOS