Hetaste modetrenderna från våren 2019

Tjejer som går längs runway
Här är vårens heta modetrender - Foto: Stella Pictures, Andres Kudacki/AP/TT, Kevin Hagen/AP/TT
Dela på Pinterest
Vill du vara ute i god tid när det gäller vårens och sommarens stora trender? Då borde du kika in vad som var absolut hetast på catwalken.

För några veckor sedan visades de kommande trenderna för sommaren och våren 2019 upp i modestäderna New York, Paris, Milano och London. Det är alltid kul att ligga steget före när det kommer till trender, så om du vill vara först på bollen borde du se över de trender som spås bli stora inför den kommande våren.

1. Modetrender 2019 – Neon

Den senaste tiden har vi sett flera kändisar rocka plagg i starka neonfärger. Några som gör det gärna och extra ofta är Kardashian-familjen. I vår och sommar kan ni vänta er starka neonfärger och gärna från topp till tå. Enligt de modehus som visade upp trenden, Christian Siriano, Henry Holland och Naeem Khan, funkar det inte endast med ett plagg i neon.

Hos Henry Holland får vi se neonfärger matchade med varandra från topp till tå. Bildkälla: Stella Pictures

2. Modetrender 2019 – Gult

Gör som solen i vår och lys upp allas vardag med din närvaro. Gult kommer även i år vara en trendig färg som vi kommer se överallt, och inte minst hos Carolina Herrera, Oscar de la Renta, J. JS Lee och Brandon Maxwell.

Gult var populärt hos Oscar de la Renta inför våren 2019. Bildkälla: Richard Drew/AP/TT

3. Modetrender 2019– Tie dye

Om du redan nu har panik över att färgglada plagg kommer vara en stor trend i vår så kan vi tyvärr meddela att det kommer bli betydligt mer färg än endast gult och neon. Modet tittar i vår och sommar tillbaka på hippie-tiden så du kan förvänta dig kläder i tie dye.

Hippietrenden tie dye är tillbaka. Bildkälla: Stella Pictures

4. Modetrender 2019 – Virkat

Och vi kan minst sagt förvänta oss att hippiemodet och 70-talet kommer ha en stark påverkan på de kommande modetrenderna. Hos Oscar de la Renta, JW Anderson och Victoria Beckham kunde vi se virkade plagg i monokroma färger som utan tvekan kommer bli en av vårens stora trender. 

Modehuset Oscar de la Renta visade upp virkat mode. Bildkälla: Richard Drew/AP/TT

5. Modetrender 2019 – Färg på färg

Våga bära färg på färg i vår! Eftersom färgglada plagg utan tvekan är vårens stora trend så kan det inte gå fel när du matchar till exempel en rosa kjol tillsammans med en röd tröja eller gult och grönt på varandra. Var extra och var modig i färg den kommande våren.

Att matcha färg på färg kommer bli trendigt i vår. Bildkälla: Kevin Hagen/AP/TT.

6. Modetrender 2019 – Djurmönster

Höstens utan tvekan hetaste trend planerar inte på att försvinna efter årsskiftet, så se till att haffa den där leopardkjolen eller kappan redan nu när den fortfarande finns i lager. Och eftersom att det är en trend som inte kommer gå ur tiden på ett bra tag så har vi gott om tid på oss att använda våra favorit djurmönstrade plagg. 

Djurmönster trenden håller sig kvar även i vår. Bildkälla: Andres Kudacki/AP/TT

7. Modetrender 2019 – Cykelbyxor

Om du vill vara extra trendig i vår (och nu) så bör du satsa på cykelbyxan som även den kommer finnas kvar bland plaggen på vår "must have"-lista. Enkla och skinande shorts kunde vi se hos Stella McCartney och den otippade Chanel. Nytt för nästa säsong är de mönstrade cykelbyxorna som Prada och Fendi visade upp på catwalken.

Cykelbyxan kommer nu även i mönster. Bildkälla: Christophe Ena/AP/TT

8. Modetrender 2019 – Buckethattar

Om du aldrig haft en grej för bucket hattar, eller fiskehattar, så kan vi tyvärr meddela att även den trenden håller sig kvar på catwalken. Även i vår bryr vi oss väldigt mycket om att skydda vårt ansikte från den starka solen och ett modehus som uppmuntrar oss till att dölja vårt ansikte är Louis Vuitton.

Bucket hattar är tillbaka! Bildkälla: Diane Bondareff/AP/TT

9. Modetrender 2019 – Fransar

Plagg med fransar var väldigt populärt för några år sedan. Men inför den kommande säsongen ser det ut som att fransarna har hittat tillbaka till rampljuset då det kommer bli en av säsongens absolut hetaste trend.

Longchamp är inne på den nygamla trenden fransar. Bildkälla: Richard Drew/AP/TT

Det finns även några andra trender från 70-talet som gör comeback, se vilka det är i videon nedan.

Läs också:

Här är plagget som gör din vardagsoutfit supertrendig på en sekund

Kläderna du bör slänga när du rensar garderoben