Zalando öppnar second hand-tjänst – så funkar Zircle

Zalando öppnar second hand-tjänsten Zircle
Zalando öppnar second hand-tjänsten Zircle i Sverige. - Foto: Pixabay
Dela på Pinterest
Modejätten Zalando kör all in på hållbarhet. Nu öppnar de nämligen en second hand-tjänst – så här funkar Zircle!

Second hand-trenden är stor och helt rätt i tid. Nu väljer klädkedjan Zalando att starta en second hand-tjänst i Sverige och Danmark. Tjänsten heter Zircle och lanserades faktiskt redan i Tyskland år 2019, men nu öppnar de alltså även upp dörrarna för den svenska och danska marknaden.

Den nya tjänsten ska vara en del i att stötta Zalandos mål om att förlänga livslängden på 50 miljoner modeartiklar till 2023. 

– Vi är väldigt glada över att utöka Zircle till Sverige och Danmark och nu kunna erbjuda nordiska konsumenter en bekväm second hand-upplevelse, berättar Mareike Hummel, Director UX Recommerce på Zalando, i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter.

– Under de två senaste åren, sedan vi lanserade Zircle i Tyskland och fortsatte vår expansion i Europa, har vi samlat in lärdomar som har hjälpt till att förbättra kundupplevelsen när man handlar på Zircle.

Läs också. Fynda på second hand i Stockholm? Här är topp 10-listan

Så funkar Zalandos second hand-tjänst Zircle

Den nya webbshoppen finns redan nu på Zalandos plattform och har samma typ av känsla och utseende – allt för att det ska vara enkelt och lätt att handla. När gamla Zalando-kunder skickar in sina produkter för återförsäljning utvärderas de i en kvalitetskontroll i två steg. Först via digitala foton som laddats upp av kunden, därefter när Zalando tar emot den fysiska produkten. Alla varor är alltså begagnade men noggrant kvalitetstestade.

Så vad säger du? Är 2021 året du shoppar hållbart? Här kan du spana in Zalandos second hand-tjänst Zircle.

Foto: Pixabay

Läs också:

Vintage-ägaren avslöjar sina tips för att starta eget

21 enkla knep för att spara pengar