Programledaren Malin Olsson: Barn, Fröken Sverige-vinsten och åldersskillnaden med Simon

Malin Olsson: Vinsten i Fröken Sverige, musikkarriären och åldersskillnaden med Simon Peyron
Här kan du läsa mer om Malin Olsson! - Foto: Anders Wiklund/TT, Stella Pictures
Dela på Pinterest
Malin Olsson har varit programledare på SVT sedan många år tillbaka och är syns på både barnsektionen och i populära program som "Vem bor här?". Här kan du läsa mer om Malin Olsson!

Programledaren Malin Olsson är född i Dalarna och slog igenom med buller och bång hos de svenska tv-tittarna när hon blev en SVT-profil, inte minst i kanalens barn- och familjeprogram, under det tidiga 2000-talet. Är du nyfiken på att veta mer om Malin Olsson? Läs mer om den framgångsrika programledaren här!

Hur gammal är Malin Olsson?

Malin Olsson är född den 19 mars 1982. Hon fyllde alltså 41 år 2023. 

Malin Olssons fästman Simon Peyron 

Sedan 2014 är Malin Olsson tillsammans med musikern Simon Peyron. Paret träffades i samband med "Melodifestivalen" 2014 då Malin Olsson intervjuade Simon Peyron i egenskap av sångare i metalbandet Outtrigger. 

2020 var Simon Peyron med i "Melodifestivalen", då utan sitt metalband Outtriger. Då tävlade han nämligen tillsammans med artisten Ellen Benediktson

Simon Peyron och Ellen Benediktson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Malin Olsson om åldersskillnaden 

Simon Peyron är född den 8 november 1993. Det skiljer alltså elva år mellan honom och Malin Olsson. Ålderskillnaden är dock inget som paret ser som ett problem, berättar Malin i en intervju med Amelia:

– Det enda krångliga handlar om att jag upplevt mer, gjort fler uppbrott från relationer och jobbat längre än han gjort. Men det är bra att vi fick barn tillsammans, det hade ingen av oss erfarenhet av och ingen var liksom före den andra i det.

Malin Olsson är förlovad med Simon Peyron. Foto: Roja Studios/Stella Pictures


Hur många barn har Malin Olsson? 

Malin Olsson och Simon Peyron har två barn ihop. Första dottern, Blanka föddes 2017 och parets andra dotter, Hedda, föddes 2021. 

Vann Fröken Sverige 2001

När Malin Olsson var omkring 20 år gammal deltog hon i skönhetstävlingen Fröken Sverige. Malin vann då hela tävlingen och fick representera Sverige i Miss Universe som hölls i Peurto Rico.

Malin Olsson vann Fröken Sverige 2001. Foto: Janerik Henriksson/TT


Var medlem i NG3

Musikgruppen NG3 startades i 2003 och släppte flertalet låtar, däribland "The Anthem" som blev en hit. Gruppen bestod av Malin Olsson, Linda Karlsson och Andrea Quinteros

Bara ett par år efter starten splittrades gruppen. Malin Olsson drog då igång en karriär som programledare i TV. 


Tillsammans med Linda Karlsson och Andrea Quinteros bildade Malin Olsson musikgruppen NG3. Foto: OLA TORKELSSON/TT


Malin Olsson programleder "Vem bor här?"

Idag är Malin Olsson programledare i SVT-programmet "Vem bor här?". Programmet är en riktig långkörare och är nu inne på sin nionde säsong. 

Hon syns även i flera andra program på SVT, däribland "Sommarlov", "Fixarjulen", "Fixarmästarna" och "Malins vlogg".