Peg Parnevik rasande efter surströmmingslunchen i Så mycket bättre: "Irriterad på produktionen"

Peg Parnevik rasande efter surströmmingslunchen i Så mycket bättre: "Irriterad på produktionen"
Peg Parnevik är en av artisterna i "Så mycket bättre" 2023. - Foto: Skärmdump/Så mycket bättre/TV4, Patrik Österberg/STELLA Pictures
Dela på Pinterest
Surströmming är sannerligen inte för alla. En av de som inte är så förtjust i det är artisten Peg Parnevik, vars lunch under inspelningen av "Så mycket bättre" förstördes av just surströmming.

Surströmmingslunch i "Så mycket bättre" 

I lördagens avsnitt av "Så mycket bättre" bjuder artisten Pär Wiksten, 57, in sina artistkollegor på surströmmingslunch. Valet av mat tas emot med öppna armar av vissa, men långt ifrån alla uppskattar den konserverade fisken. 

En av de som är starkt emot delikatessen, och som också visar det under avsnittet, är Peg Parnevik, 28. Hon vägrar smaka på det som bjuds och tackar vänligt men bestämt nej till lunchen. 

Pär Wiksten grejar med surströmming. Foto: Skärmdump/Så mycket bättre/TV4 

Irriterad på produktionen 

I sin podcast "Peg & Penny", som Peg driver med sin syster Penny Parnevik, 26, beskriver hon hur hon kände under lunchen:

– Jag hade lite problem med mat den dagen och jag hade jättesvårt för att de (produktionen, red. anm.) inte kollade med oss innan vad vi skulle äta, säger hon och förklarar att hon där och då kände att hon ville åka hem från inspelningen på Gotland:

– Det var så pass att jag mådde så dåligt och fysiskt illa att "this is fucked up, jag vill inte vara här".

Hon berättar också att hon grät bakom sina solglasögon under lunchen. 

– Då blev jag irriterad på produktionen, säger Peg och berättar att hon strängt tackade nej när produktionen frågade om hon ville prata om surströmmingslunchen i en synk efteråt. 

Marit Bergman och Peg Parnevik under surströmmingslunchen. Foto: Skärmdump/Så mycket bättre/TV4 

Pratat öppet om sin ätstörning 

Peg Parnevik har tidigare varit öppen med att hon upplevde inspelningstiden som jobbig till följd av sin ätstörningsproblematik. 

– Det var absolut jobbigt. Jag ska inte ljuga om det, det var pissjobbigt. Jag grät mycket, men jag löste det helt okej tycker jag. Jag gjorde mitt bästa, säger hon i ett avsnitt av podcasten "Peg & Penny". 

Lästips: Parneviks ord om nya pojkvännen Sebastian – avslöjar åldersskillnaden