Amie Bramme Sey om känslorna efter pappans bortgång: "En stund man bär med sig"

Amie Bramme Sey om känslorna efter pappans bortgång: "En stund man bär med sig"
När programledaren Amie Bramme Sey gästar “Renées brygga” öppnar hon upp om känslorna som kom efter att hennes pappa, Maudo Sey, gick bort. - Foto: Mikaela Landeström/TT, TV4/Renées brygga
Dela på Pinterest
Amie Bramme Sey växte upp med en frånvarande pappa. När han gick bort 2013 mötte hon honom för första gången.

Programledaren Amie Bramme Sey, 36, har setts i program "Idol" samt tv-sända galor som "Svenska hjältar-galan", "Grammisgalan" och "Guldbaggegalan". Hon är också aktuell som programledare i kommande "Bachelor" på TV4. 

Amie Bramme Sey och Pär Lernström i "Idol" 2023. Foto: Christine Olsson/TT

Amie Bramme Sey är mamma till dottern Eira 

Amie har en sexårig dotter vid namn Eira. Pappa till Eira är Amies ex-pojkvän Lucien

Men programledarens relation till sin egen pappa har inte varit lätt. 

Amie Bramme Seys pappa 

Amie Bramme Seys pappa är musikern Maudo Sey. Han gick bort för omkring elva år sedan. Döttrar till Maudo Sey är även artisterna Fatima Bramme Sey och Seinabo Sey. Amie Bramme Sey har även en bror vid namn Noah Bramme

När Amie gästar Renée Nyberg i "Renées brygga" berättar hon om sin uppväxt utan en närvarande pappa, och hur det var att inte möta honom förrän han hade gått bort. 

Växte upp utan närvarande pappa 

Amie förklarar att hon och hennes syskon växte upp med deras mamma Katarina i ett kollektiv på Södermalm i Stockholm. I programmet förklarar Amie att pappans och mammans relation tog slut innan hon själv föddes, och under uppväxten var han inte närvarande i Amies liv. 

– Så när min pappa gick bort, och det skedde väldigt plötsligt, så fick jag fatta ett beslut som var att gå in i det där rummet eller inte. Där han låg. 

Känslorna efter pappans bortgång 

Det var första gången hon mötte sin pappa, vilket väckte starka känslor hos henne. 

– Min syster gick in och då var där massa folk. De ville ju inte att det skulle komma in vem som helst. Då var det någon som stod där som inte kände igen mig, men då sa jag ju "jag är hans dotter". När jag hörde mig själv säga det, det hade jag ju aldrig sagt, säger hon i programmet och fortsätter: 

– Då reflekterade jag över det att vad märkligt liksom, för jag har ju haft en frånvarande pappa. Ordet pappa har inte betytt så mycket för mig. Men att var någons dotter och ordet dotter, det har ju en enorm betydelse för mig. Då kände jag ju att det är jag ju. Tycka vad man vill om relationen, så är jag ju det. Men det var ju känslosamt. Det var ju såklart en stund man bär med sig. 

LästipsAmie Bramme Seys fina ord om nya pojkvännen: "Kär"