Dear Sara: Ålder, "X Factor" och uppväxten

Dear Sara: Ålder, X Factor och uppväxten
Dear Sara medverkar i "Melodifestivalen" 2024. - Foto: Henrik Montgomery/TT
Dela på Pinterest
Dear Sara medverkar i "Melodifestivalen" 2024. Här kan du läsa om artisten, hennes ålder, uppväxt och medverkan i "X Factor".

Dear Saras ålder – det heter hon egentligen

Dear Sara, vars riktiga namn är Sara Kristina Nutti, föddes den 28 januari 1996 i Karesuando församling, Norrbottens län. Det gör henne 28 år gammal i Januari 2024.

Liamoo: Flickvännen, barnen och Melodifestivalen

Medverkade Dear Sara  i "X Factor"?

Ja, Dear Sara deltog i svenska "X Factor" 2012. Hon åkte ut innan tävlingens finalomgång. I en intervju med Popmuzik berättar hon att det var hennes syster som ville vara med i tävlingen egentligen:

"Min storasyster hade sådan lust att vara med och då var jag den irriterande lillasystern som också skulle söka. Det slutade med att hon inte sökte och jag sökte istället, haha."

Dear Saras samiska bakgrund 

Dear Sara har växt upp i en renskötarfamilj i Karesuando, nordost om Kiruna. Hennes pappa arbetade som renskötare, vilket innebar att hon under sin uppväxt ofta hjälpte till med renskötseln. Hon beskriver uppväxten för Popmuzik:

”Jag är jättetacksam att jag vuxit upp där. Det har fått mig att se saker ur ett annat perspektiv och jag hade väldigt nära till min kultur, naturen och spåreket. Saken är den att jag aldrig känt att vi varit en minoritet förrän jag flyttade från vår by. Så det var väldigt fint att växa upp i den bubblan.”

Har Dear Sara någon partner?

Det finns ingen offentlig information om Dear Sara har en partner eller ej.

LästipsFröken Snusk: Musiken, kontroverserna och hemliga identiteten

Är Dear Sara med i "Melodifestivalen"?

Dear Sara tävlar i "Melodifestivalen" 2024 med låten "The Silence After You". Hon hoppas att låten kan erbjuda tröst och ge styrka.

– Det är en väldigt direkt melodi och jag älskar nakenheten och ärligheten. Jag har sjungit den över 300 gånger och är fortfarande inte less på den, säger hon till Mitti.

LästipsSmash Into Pieces: Melodifestivalen, låtar och hemliga trummisen

Dear Saras Instagram

På Instagram går Dear Sara under användarnamnet @heydearsara.