Tittarkritik efter Idol-juryns avhopp: “Så dåligt av er”

Dela på Pinterest
Idoljuryn 2024 kommer se ut på ett helt annat sätt än den gjorde ifjol...

Snart drar en ny auditionomgång av TV4:s populära musikprogram Idol igång, men den här gången med en helt ny jurykonstellation. Tidigare i år kom nämligen beskedet att Kishti Tomita petas från Idol-juryn. 

– De har tagit ett kreativt beslut att göra om juryn. Men det är deras beslut, och det får stå för dem, sa hon till Aftonbladet då. 

En tid efter kom ytterligare ett besked: Alexander Kronlund ska även han sluta som jurymedlem i programmet. 

"BREAKING NEWS: Inte i nivå med att Carl XVI abdikerar, MEN , 7 roliga år i IDOL fick räcka för mig. Ny spännande jury presenteras strax", skrev Kronlund på Instagram då. 

 

Kishti Tomita. Foto: Magnus Lejhall / TT 

Kollegornas fina ord efter beskedet 

"Min fina, smarta roliga talangfulla och musikaliska vän jag ska tacka för att du alltid funnits i mitt liv, vi syns snart", kommenterade jurykollegan Anders Bagge under Kronlunds inlägg. 

"Kommer att sakna dig SÅ mycket vid min högra sida din galna, fantastiska människa. Ingen kommer att kunna få mig att brista ut i gapakratt i livesändning som du gjort. Love you Alejandro", kommenterade jurymedlemmen Katia Mosally.

Det verkar helt enkelt som att Kishti Tomita och Alexander Kronlund petats från jurybordet, och att Anders Bagge och Katia Mosally blir kvar. 


Idoljuryn 2023. Foto: Magnus Lejhall/TT 

Vilka som tar de nu tomma platserna återstår att se, men troligtvis dröjer det inte länge tills tittarna får reda på vilka som bildar kvartett med Anders och Katia. 

"Snart har det blivit dags att presentera Idols nya jury, så håll utkik! Men innan dess vill vi såklart passa på att tacka våra Idol-ikoner för dessa år. Kishti Tomita och Alexander Kronlund - tack för precis ALLT", står det i ett inlägg på Idols officiella Instagram-konto. 

Idol-tittarna rasar över beslutet 

Under inlägget har det strömmat in kommentarer från tittare som uttrycker att de kommer sakna Kishti och Alexander. En hel del kommentarer tyder också på att tittarna inte är helt nöjda med beslutet:

"Man ska aldrig byta ut ett vinnande koncept" 

"Så tråkigt" 

"Lägg ner" 

"Såå ledsamt, ni är fantastiska båda två och kommer vara oerhört saknade" 

"Ta bort dom bästa i tv-rutan jävla skit TV4, allt blir ju bara SKIT nu. Så dåligt av er att ta bort sparka dom två fyyyyyyy bubbland"

"Så tråkigt att allt som är bra måste ändras" 

"Kommer sakna er båda jättetråkigt att ni slutar" 

"Fan vad tråkigt, de är ju så bra och behövs verkligen i juryn" 

Är Peg Parnevik ny jurymedlem i Idol? 

Peg Parnevik. Foto: Christine Olsson / TT 

Hur den nya juryn kommer se ut återstår som sagt att se, men för några dagar sedan kom artisten Peg Parnevik upp på tapeten. Du kan läsa mer om det här!