Sanna Guidetti om dealen med John: "Pengar på kortet"

Sanna Guidetti och John Guidetti. - Foto: Instagram/@sannaguidetti, STELLA Pictures/Magnus Liljegren
Dela på Pinterest
Sanna och John Guidetti har varit tillsammans i 15 år och gifta sedan 2019. Några år in i parets relation flyttade de utomlands, med idag bor de tillsammans med sina två barn i Nacka.

När Sanna Guidetti var omkring 20 år gammal flyttade hon utomlands för kärlekens skull. Hon flyttade då till John Guidetti, som då hade en fotbollskarriär utomlands. 

Paret bodde utomlands i elva år tills de 2022 flyttade hem till Sverige. Idag bor Sanna, John och deras två barn, Nellie och Mason, i ett hus på 400 kvadratmeter i Nacka. 

 

Livet i Sverige har resulterat i många bollar i luften för Sanna Guidetti. Idag driver hon både en Instagram och en podd som många följer. På Instagram har hon över 100 000 följare och podcasten, "Högt i tak" som hon driver tillsammans med Rosanna Charles, har omkring 70 000 lyssningar i veckan. Nyligen startade paret Guidetti hälsoappen Goe tillsammans. 

Rosanna Charles. Foto: Stella Pictures 

Så mycket tjänar Sanna Guidetti 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Modette tagit del av hade Sanna Guidetti en fastställd förvärvsinkomst på 113 000 kronor under 2022. Delat på årets tolv månader ger det en lön på kronor i månaden. 

Sanna Guidetti AB omsatte 1 071 000 kronor under 2022. Goe AB har ännu ingen omsättning att visa. 

Idag spelar John Guidetti i AIK. Foto: Mikael Fritzon/TT 

Berättar om dealen med John Guidetti 

Men på det sättet Sanna Guidetti är sysselsatt idag har det inte alltid sett ut. När hon och John bodde utomlands hade de därför en deal gällande pengar, det berättar hon när hon gästar podcasten "Ord & alla visor", som drivs av influencerduon Alexandra Nilsson och Dasha Girine

I podcasten förklarar Sanna att hon flyttade utomlands för kärlekens skull, och att hon då sa upp sin lägenhet i Stockholm och tog sitt pick och pack och bytte liv – ett liv som kretsade mycket kring Johns fotbollskarriär. 

"Hade ett kort" 

Men för att Sanna själv skulle få en inkomst innebar det att hon skulle behöva söka jobb utomlands och då vara engelsktalande, vilket hon inte kände sig helt bekväm med till en början, berättar hon i podcasten. 

– Jag sa så här "hur ska vi göra?", för det var han som var väldigt drivande i att jag skulle flytta. Han var så "jag står för allting", och sen allt eftersom när jag kände mig mer bekväm med engelskan så började jag jobba, säger Sanna i podcasten och förklarar att hon då fick ett ekonomiskt stöd av John: 

– Men det var inte så att jag hade en lön, men jag hade alltid... jag hade ett kort liksom. Alltså pengar, på kortet. 

 


Fick sparpengar 

Men efter en tid började Sanna även tänka på sitt eget sparande, inte minst på sin pension. Det hela resulterade i att hon tog upp det med John och de löste det genom ytterligare en överenskommelse: 

– Då kom vi in i den diskussionen. Det gick jättesmidigt och då fick jag lite spar av honom. Sen jobbade jag på kollo varje sommar, berättar hon.