Efter bröllopsryktet med Hanna – här är Eric Saades okända karriär

Eric Saade och Hanna Schönberg
Eric Saade och Hanna Schönberg - Foto: Foto: Fredrik Sandberg/TT, Henrik Montgomery/TT
Dela på Pinterest
Popartisten Eric Saade och Hanna Schönberg har varit ett par sedan 2020 och de visar flitigt upp sin kärlek på sociala medier. Men något som inte är lika offentligt är Erics nya jobb – nu kommer sanningen om karriären fram.

Eric Saade, 33, slog igenom redan år 2010 med superhiten ”Manboy” och blev en given artist på den svenska popscenen. Sedan dess har han medverkat i program som ”Melodifestivalen”, ”Sommarkrysset”, ”Lotta på Liseberg”, ”Allsång på skansen” och ”Så mycket bättre”. 

2011 tog han hem vinsten i ”Melodifestivalen” med bidraget ”Popular” och representerade Sverige i ”Eurovision song contest”, där han slutade på en tredje plats. 2022 kammade han även hem den ärofyllda glasskon i ”Let's dance”. Ett program som han återkom till året därpå, då han gjorde ett inhopp som programledare. Något som blev mycket uppskattat av tv-tittarna. 

Eric Saade vann ”Let's dance” 2022 med Katja Lujan Engelholm. Foto: Karin Törnblom/TT

Eric Saades kärleksliv 

Förutom Saads framgångsrika musikkarriär har han även varit väldigt omskriven i media på grund av sitt kärleksliv. Mellan 2007-2012 var han nämligen tillsammans med sångfågeln Molly Sandén. Efter uppbrottet skrev Molly en låt om ex-pojkvännen som hon tävlade med i ”Melodifestivalen 2012. Till Elle har hon tidigare berättat om känslorna i den stunden.

– Jag var så jävla förbannad under den här perioden. Jag var skitarg på Eric, jag var så arg på Eric. Jag var så krossad av hur den relationen slutade. Första heartbreaket, den är inte kul, säger Molly.

Molly Sandén och Eric Saade 2010. Foto: Patrik Jonsson/Nordic Media Code/Stella pictures

Några år efter uppbrottet från Molly gick Eric ut med att han funnit kärleken på nytt, denna gång i Nicole Falciani. Även denna relation varade i fem år och tog slut i början av 2020. De förlovade sig 2019 och i maj året därpå skulle de gifta sig. Men något bröllop blev aldrig av. En kort tid innan det romantiska bröllopet i Italien skulle gå av stapeln valde Eric Saade att bryta förlovningen. 

Eric Saade och Nicole Falciani 2019. Foto: Stella pictures.

Kort därefter blev Eric tillsammans med influencern Hanna Schönberg. De träffades på ett poolparty sommaren 2020. Sedan dess har kärleken flödat, och under åren har vi fått följa kärleksresan på sociala medier. 

Under sommaren 2023 började ett bröllopsrykte mellan Eric och Hanna florera. Detta efter att några vänner skojat med dem på Instagram. Det hela började efter att Hanna publicerat ett inlägg från deras härliga midsommarfirande. På bilderna syns Hanna och Eric tillsammans, där Hanna är iklädd en vacker, vit klänning. Men det är i kommentarsfältet som ryktet börjar spridas. Flera av Hannas kompisar, som var med under helgen, skrev nämligen och gratulerade paret. 

”Finaste bröllopet!!! Vill ha dagen om och om igen! TACK igen!”, kommenterar vännen Gertrude Tornvall.

”Världens finaste bröllop, så glad att jag fick vara med och fira er stora dag”, skriver Josefin Lavold.

Överraskningsbröllop!”, skrev Lovisa ”Lojsan” Wallin varpå Eric svarade på kommentaren med:

”Era idioter”, följt av en skratt-emoji.

Det visade sig sedan att det hela var ett skämt och att Eric och Hanna de facto inte gift sig. 

Hanna Schönberg och Eric Saade 2022. Foto: STELLA Pictures/Jari Kantola

Eric Saades okända karriär

På sociala medier får vi alltså följa Erics glamourösa liv med flickvännen. De visar ofta upp härliga resor och lyxiga gåvor de ger varandra. Vad artisten däremot inte visar upp så mycket är hans jobb. På senaste har han inte varit speciellt aktiv med musiken, så vad jobbar egentligen Eric Saade med? 

2019 startade han nämligen ett företag under namnet Flyttsmart Sverige AB, som är en digital tjänst som hjälper kunder med allt som rör flytt. De kan bland annat hjälpa kunden att registrera den nya adressen på Skatteverket, ordna försäkring och diverse avtal men även flytthjälp och flyttstädning. 

Och det verkar gå bra för företaget, från 2021 till 2022 ökade bolagets omsättning med nästan 10 miljoner kronor, enligt allabolag.