Danny Saucedos stora succé – så mycket tjänar han

Danny Saucedos miljonbolag
Danny Saucedos miljonbolag - Foto: Samuel Steén/TT, Tim Aro/TT
Dela på Pinterest
Danny Saucedo slog igenom 2006 och har sedan dess fortsatt med musik, men driver även ett skönhetsmärke. Så mycket tjänar artisten.

Danny Saucedo, 38, slog igenom stort genom sin medverkan i ”Idol” 2006. Han har sedan dess släppt tre album och elva singlar som toppade listorna, några av hitsen är bland annat ”Tokyo”, ”Play it for the girls” och ”Radio”. Han har även medverkat i ”Melodifestivalen” fyra gånger, både som soloartist men även med pojkbandet EMD. På senare år har artisten även givit sig in i en helt ny bransch och driver skönhetsmärket EDO som är hållbara hudvårdsprodukter för män. 

Danny Saucedo i Melodifestivalen 2024. Foto: Claudio Bresciani/TT

I slutet på 2019 gick Danny ut med att han hittat kärleken på nytt efter sin brutna förlovning med Molly Sandén, 31. Dannys nya flickvän heter Anna Eriksson, 28, och jobbar som modell. I augusti 2023 gick de ut med att de väntade sitt första barn ihop. 

"baby bakin’", skrev de i ett inlägg på Instagram då. 

I december samma år meddelade paret att de välkomnat en liten pojke till världen. Sonen heter Nahuel och är i skrivande stund omkring fyra månader gammal. 

Danny Saucedos miljonbolag  

Det går alltså bra för Danny i privatlivet såväl som karriärsmässigt. De stora framgångarna på jobbfronten har givit honom en hel del klirr i kassan. 

Hans bolag tillägnad till hans musikaliska verksamhet ”Chiliboyproductions AB”, redovisade i slutet av 2022 en omsättning på 5,4 miljoner kronor och en vinst på strax över två miljoner kronor. Tillgångarna beräknades samtidigt uppgå till närmare 15,6 miljoner kronor. 

Danny Saucedos The Runaway show på Cirkus i Stockholm. Foto: STELLA Pictures

Så mycket tjänar Danny Saucedo

Enligt handlingar från Skatteverket som Modette tagit del av hade Danny en fastställd förvärvsinkomst på 1 228 700 kronor under 2022, vilket är de senaste uppgifterna som finns tillgängliga. Samma år hade artisten ett överskott av kapital på 57 228 kronor.