Peg Parnevik talar ut om tuffa tiden – ärliga orden: ”Inga vänner”

Peg Parnevik talar ut om tuffa tiden
Peg Parnevik talar ut om tuffa tiden - Foto: Pontus Lundahl/TT, STELLA Pictures/Patrik Österberg
Dela på Pinterest
Peg Parnevik har tidigare varit öppen med att hon lider av en ätstörning, nu berättar om sina tuffa tonår.

Peg Parnevik, 28, har en blomstrande karriär. Inte nog med att hon är en av de nya jurymedlemmarna i hösten säsong av ”Idol”, så är hon även högaktuell som artist i egen person och i sommar ska hon bege sig ut på Sverigeturné. 

Peg Parnevik på Rockbjörnen 2023. Foto: STELLA Pictures/Ida Åkesson

Peg Parnevik om ätstörningen 

Peg har tidigare varit öppen med att hon lider av en ätstörning. Hon har levt med sjukdomen i flera år, men det var först 2018 som hon valde att prata öppet om den, då i podcasten "Pillowtalk", föregångaren till artistens nuvarande podd "Peg & Penny", som hon driver ihop med lillasystern Penny Parnevik, 27. 

Under fjolåret var Peg en av deltagarna i ”Så mycket bättre”, och underinspelningarna var det jobbigt att hantera sjukdomen. Något som hon berättar om i ett avsnitt av ”Peg och Penny”, efter att en lyssnare ställt frågan. 

– De (produktionen, red anm.) var jättehjälpsamma men det var skitsvårt att känna att jag inte hade kontroll över... vi bestämde ju aldrig mat, säger Peg Parnevik i avsnittet. 

Hon berättar att hon innan inspelningen fick möjlighet att berätta om hennes sjukdom och att hon fick komma med önskemål gällande mat för att det skulle bli så behagligt som möjligt för henne. 

– Så de fixade så att jag kunde äta makor, hummus och snacks och grejer, guacamole. Om jag inte kände att jag åt tillräckligt mycket eller om jag kände att "idag kan inte jag äta det här". 

Under inspelningen var hon även begränsad till att göra vissa saker. Hon hade nämligen inte samma möjligheter att träna och få in sin vardagliga motion, som hon annars utförde på hemmaplan. 

– Det var skitjobbigt absolut. Vi hade ju inte någon tid över så det var ju inte som att jag... jag hann absolut inte träna eller inte ens gå på en promenad. 

– Det var absolut jobbigt. Jag ska inte ljuga om det, det var pissjobbigt. Jag grät mycket, men jag löste det helt okej tycker jag. Jag gjorde mitt bästa. 

Öppnar upp om tuffa tiden: ”Inga vänner”

Under våren har Peg släppt flera nya låtar och nu är hon aktuell med ytterligare en låt som släpps den 7 juni. Låter heter Hus utan speglar och både på Tiktok och Instagram har artisten givit ett smakprov av låten. 

Peg har även tagit tillfället i akt att berätta vad låten betyder för henne och förtydliga budskapet av låttexten. I en video på Tiktok säger hon: 

– I ett hus utan speglar där skulle man, om man växte upp på det sättet, skulle det vara sä här: ”Jag vet ju inte hur det är att vara på något annat sätt, jag kan lika gärna vara mig själv. Världen har inte sagt att jag är fel så jag är hundra procent perfekt och precis som jag ska vara”. 

I en annan video förklarar Peg att hon själv hade behövt att höra en sån här låt när hon var ung och hade det tufft. 

– Nästa så att jag pratar till 14-åriga Peg, eller 16-åriga Peg. Det är absolut något jag känner idag, en låt jag hade velat ha idag också, men det är mer en låt som jag känner att det här hade jag velat lyssna på när jag var runt 15 och mådde piss och hade verkligen inga vänner. Och kanske hittat styrka eller iallafall känna igen mig i en sån låt. 

Får stöd i kommentarsfältet 

I kommentarsfältet under klippen på Tiktok är det flera följare som skickar sitt stöd till Peg. 

”Känner redan nu hur mycket den här låten kommer hjälpa mig och många andra”, skriver en. 

”Relaterar sååå till låten”, skriver en annan.

”Jag känner igen mig så i låten. Aldrig relaterat mer till en låt!!! får ont i hela kroppen för jag känner igen mig så mycket”, hälsar en tredje. 

”Så stolt över dig, denna låten är allt”, kommenterar en fjärde. 

Lästips

Allt om Felicia Truedsson: Längd, tv-serier och Edvin Ryding

Allt om Christian Bauer: Barn, jobb och Pernilla Wahlgren