Därför känner du igen Oliver Wong i Robinson 2024

Därför känner du igen Oliver Wong i Robinson 2024
Därför känner du igen Oliver Wong i Robinson 2024 - Foto: TV4
Dela på Pinterest
Höstsäsongen av Robinson 2024 är i full gång och kanske har du noterat några bekanta ansikten och namn? Här är varför du känner igen Oliver Wong i Robinson!

Höstens säsong av tittarfavoriten "Robinson" hade nyligen premiär på TV4. Denna gång är det elitsoldaten Petra Malm, 47, som är tillbaka som programledare. Hon och Anders Lundin, 66, turas om att vara programledare för "Robinson", nu när det är två säsonger per år. 

Höstens säsong chockade både tittare och deltagare, med en twist redan första avsnittet då man för första gången någonsin startar tävlingen med tre lag. Deltagarna överraskades på stranden eftersom det fortfarande bara finns plats för två lag. Därför inleddes säsongen med intensiva tävlingar för att avgöra vilka två grupper som blev lag Syd och lag Nord. Det förlorande laget, och alla dess deltagare, förvisades till Gränslandet.

– Redan vid ankomst blir det en kamp om överlevnad för att få stanna kvar i Robinson, säger Petra Malm, programledare för höstens "Robinson".

Därför känner du igen Oliver Wong i Robinson 2024 

Precis som tidigare säsonger brukar tittarna reagera på att de känner igen vissa deltagare. Denna säsong är det bland annat Amanda Blomå, 30, som är känd på Tiktok med sina 18,7 tusen följare. Men även Nabaz Baki, 40, som tidigare synts i finska "Big Brother". 

Ett annat bekant namn är Nabaz lagkamrat i Lag syd: Oliver Wong, 33. Varför känner du igen honom? Oliver har i skrivande stund nära 1700 följare på Instagram men har inte synts offentligt tidigare. Men han är bror med Philip Wong, 30, som har synts en hel del i mediala sammanhang. Detta eftersom han var tillsammans med influencern och entreprenören Alice Stenlöf, 28. 

Philip och Alice träffades i tonåren och var tillsammans i sju år. Men 2020 valde de att gå skilda vägar. 

– Vi pratar ju inte lika mycket, men vi har haft sporadisk kontakt under de här tre åren säger Philip och förklarar att de haft både telefonkontakt och träffat varandra, har Philip Wong sagt i podcasten "Vad fan hände?"

Ex-paret medger att de fortfarande är vänner och det numera är roligt att träffas. 

– Försöker väl bara vänner, det är status på det hela, säger Alice. 

Oliver Wongs relation till Alice Stenlöf  

Vad har Oliver Wong för relation till sin före detta svägerska idag? Faktum är att de fortfarande följer varandra på Instagram, trots att det gått över fyra år sedan det tog slut mellan Philip och Alice. 

Oliver Wong om att vara med i Robinson

Hur kommer det sig att Oliver har valt ta ett kliv in i dokusåpavärlden? Det berättar han i en intervju med Norra Halland.

– Jag såg det på tv när jag var yngre och kände att det skulle vara kul att testa det och känna på hur man klarar sig, säger han till tidningen.

Oliver Wong är 33 år gammal och jobbar som säljare i Stockholm men kommer ursprungligen från Göteborg. Till "Robinson" valde Oliver att ta med sig en ryssja, som är ett fiskeredskap, som personlig sak. 

Läs mer om deltagarna i "Robinson" 2024 här! 

Oliver Wong i Robinson hösten 2024. Foto: TV4
stats