Alice Stenlöf om vänskapen med Bianca Ingrosso: Gjorde mig känd

Alice Stenlöf och Bianca Ingrosso drev podd ihop
Alice Stenlöf och Bianca Ingrosso drev podd ihop - Foto: Instagram/@biancaingrosso, Christine Olsson/TT
Dela på Pinterest
Alice Stenlöf får en fråga om hon blev känd med Bianca Ingrosso för att själv bli känd. Nu svarar hon.

Bianca Ingrosso, 29, startade sin karriär som bloggare då hon skrev om sitt liv för tusentals intresserade följare. I samband med att "Wahlgrens värld" hade premiär 2016 fick hennes karriär raketfart och alltfler ville följa hennes liv som en av Sveriges största influencers. 

Tillsammans med vännen och influencerkollegan Alice Stenlöf, 28, startade de podcasten "Alice och Bianca – Har du sagt A får du säga B". Vid sidan av podcasten umgicks vännerna konstant med varandra – tills en dag när de slutade synas ihop. 

Alice och Bianca vann pris på Guldtuben 2018. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Därför slutade Alice och Bianca podda

Efter att ha hållit lyssnarna sällskap i hörlurarna i drygt två år bestämde sig duon för att göra en livepodd – eller show cast som de kallade det. 2019 tog de sig an Globen med en hejdundrande show där det bjöds på ett och annat minnesvärt ögonblick, det var då vi bland annat fick höra tjejerna sjunga för första gången.

Men efter livepodden tog allt plötsligt slut. Efter den spektakulära showen valde podd-duon att lägga ner podden. 

När Alice Stenlöf gästade Tiktok-serien Small talks med kändisfrisören Adam Lukacs, berättar hon varför de valde att lägga ner podden – 5 år senare. 

– Hon och jag hade poddat i två år, och det är ganska mycket jobb och lång tid. Hon höll på att starta upp Caia. Vi bara kände att det var rätt i tiden och så ville vi avsluta på topp med vår livepodd i Globen, säger Alice, 

– Så det var liksom inget bråk? 

– Nej. 

Alice och Biancas livepodd fyllde Globen 2019. Foto. Magnus Liljegren / Stella Pictures

Det hände mellan Alice och Bianca 

I samband med att de lade ner podden slutade de bästa vännerna också umgås.

I Alice nya podd ”Vad fan hände” som hon driver med Klara Elvgren, har Bianca och Alice pratat om vad som egentligen hände mellan dem, i ett avsnitt där Bianca gästade. 

– Vi var super, supernära men så började vår relation skava och vi bestämde oss för att efter Globen, avsluta podden. Därefter har det varit några år där vi har levt helt separat. Vi har alltid varit vid sidlinjen av varandras liv men det har aldrig varit dramatiskt eller dålig energi, men det har varit en distans. Vi har ju inte alls umgåtts på det sättet. Det är lite som att vi har varit varandras ex. För när vi väl har setts har vi stått och kollat varandra djupt in i ögonen och bara "jag har saknat dig", sa Alice. 

De berättar att de haterade situationer olika och att det var en stor anledning till att de började skava mellan dem. 

– Vi var så unga. Vi hade ingen känsla för hur man hanterar en obekväm situation eller en konflikt, eller någonstans där man tycker olika om en situation, sa Alice.

– Jag flydde allt, avbröt Bianca och Alice fortsatte: 

– Du var jättekonflikträdd och jag nådde aldrig dig. Du hade liksom massa människor som du, inte gömde dig bakom, men tog talan för dig. Vilket gjorde att jag kände mig vilsen i vår relation.

Efter lite tid ifrån varandra kunde Alice och Bianca växa på varsitt håll och har idag en fin och ömsesidig relation till varandra. 

Alice om relationen till Bianca: Gjorde mig känd 

I samband med att Alice och Bianca började umgås fick även Alice en rejäl skjuts i karriären. I Small talks på Tiktok frågar Adam Lukacs en fråga som Alice fått många gånger genom åren: 

– Okej Alice, blev du vän med Bianca Ingrosso för att bli själv känd? 

Alice börjar skratta och påpekar att Adam vill sätta dit henne nu. 

– Givetvis inte. Men hon är ju väldigt känd. Hon har ju gjort mig känd. 

MISSA INTE: 

Zlatan är ihop med Helena Seger – så såg hon ut förut

Maximilian Ibrahimovics chocksvar om pappa: "Blev bara fel"

stats