Klara Elvgren om bråken med Alice Stenlöf – ärliga orden om relationen

Duon har drivit podden ”Vad fan hände?” sedan våren 2023.
Duon har drivit podden ”Vad fan hände?” sedan våren 2023. - Foto: Youtube, Christine Olsson/TT
Dela på Pinterest
Klara Elvgren och Alice Stenlöf driver podden ”Vad fan hände?”. I en intervju berättar duon om relationen och vad de bråkar om.

Influencerduon Klara ”Tanbyklara” Elvgren, 34, och Alice Stenlöf, 28, är kvinnorna bakom den omåttligt populära podcasten ”Vad fan hände?”. Under fredagen intar de Solliden-scenen på Skansen för deras första livepodd! 

– Det är absolut lite nervositet, men vi har koll på läget, säger Alice Stenlöf till Expressen

Alice och Klara: Olikheterna 

Både Alice och Klara jobbar heltid med sina sociala medier, men de har även andra projekt vid sidan av. Alice driver det populära modevarumärket A-DSGN, och nyligen köpte hon ut investeringsbolaget Husbo och driver numera bolaget helt på egen hand. Klara har programlett realityprogrammet ”F-Boy Island”, där hon även träffade sin pojkvän Jhon

– Alice sköter mycket av innehållet. Hon tänker på vilka ämnen vi ska prata om och styr upp allt kring det. Jag sköter sponsorer, reklam-spotar, vad som ska upp och när. Vi har ändå delat upp det så att det flyter på bra.

Duon har olika egenskaper, Klara sköter ofta det affärsmässiga medan Alice är mer kreativ: 

– Alice är egentligen lika affärsmässig som jag men hon drivs inte av pengar. Det är en stor skillnad mellan henne och mig. Hon drivs av kreativitet. Jag tänker alltid på att när jag väl jobbar så jobbar jag jävligt effektivt, säger Klara och fortsätter: 

– När jag väl gjort jobbet vill jag inte tänka mer på det. Medan du Alice, du kan ju sitta i timmar och drömma och planera. 

Klara om bråken med Alice

Deras olikheter är också det som får duon att bli oense. Klara menar att hon kan bli frustrerad eftersom Alice inte alls är lika effektiv och organiserad som hon själv är. 

– Till exempel när det krävs att vi båda två måste svara olika sponsorer för podden. Då är Alice så långsam att jag blir tokig. Jag blir jättestressad. Om en sponsor behöver ett svar omgående så kan jag påminna, påminna, påminna…

Mitt i intervjun kommer Alice på att hon glömt publicera ett samarbete. 

– Det är exakt det här jag menar. Det roliga är att jag skrev till dig: ”Det här är en påminnelse och du har ett eget ansvar. Nu släpper jag dig. Och här är din länk.” Och du glömmer det ändå, säger Klara. 

Så blir livepodden 

Det är första gången som en livepodd går av stapeln på Skansen. Och för de lyckligt lottade som lyckades knipa en biljett till den stora kvällen, kan de förvänta sig en hel del överraskningar. Duon menar nämligen att det kommer finnas inslag av podden i showen, men det kommer snarare bli en stor fest. 

– Ja, ribban är hög men vi kommer också ha lite oväntade gäster. Det kommer absolut ske överraskningar. Man kommer ångra sig om man inte är där, säger Alice. 

stats