Peg Parnevik talar ut om måendet – mörka tankarna

Peg Parnevik om mörka tankarna
Peg Parnevik om mörka tankarna - Foto: Youtube, STELLA Pictures/Nisse Nilsson
Dela på Pinterest
Peg Parnevik har tidigare varit öppen med att hon lidit av en ätstörning. Nu berättar hon hur hon mår och vilka mörka tankar som dök upp under semestern.

Artisten Peg Parnevik, 29, har varit högaktuell de senaste åren. Hösten 2023 syntes hon i tv-rutan som en av artisterna i ”Så mycket bättre” där hon tolkade låtar av bland andra Omar Rudberg och Staffan Hellstrand. Denna höst är hon aktuell i tv-rutan igen, men denna gång som en del av ”Idol”-juryn. 

Förutom sina prestigefulla tv-uppdrag driver Peg den populära podcasten ”Peg & Penny” tillsammans med lillasystern Penny Parnevik. Varje vecka delar systrarna med sig av allt mellan himmel och jord till deras trogna lyssnare. 

Artisterna i ”Så mycket bättre” 2023. Foto: Karl Melander/TT

Peg Parnevik om ätstörningen 

Peg har tidigare varit öppen med att hon lider av en ätstörning. Hon har levt med sjukdomen i flera år, men det var först 2018 som hon valde att prata öppet om den, då i podcasten "Pillowtalk", som föregångaren till systrarnas nuvarande podd. 

När Peg var på Gotland för att spela in ”Så mycket bättre” var det jobbigt att hantera sjukdomen, något hon tidigare berättat om i ”Peg & Penny”. 

– De (produktionen, red anm.) var jättehjälpsamma men det var skitsvårt att känna att jag inte hade kontroll över... vi bestämde ju aldrig mat, säger Peg Parnevik i avsnittet. 

Hon berättar att hon innan inspelningen fick möjlighet att berätta om hennes sjukdom och att hon fick komma med önskemål gällande mat för att det skulle bli så behagligt som möjligt för henne. 

– Så de fixade så att jag kunde äta makor, hummus och snacks och grejer, guacamole. Om jag inte kände att jag åt tillräckligt mycket eller om jag kände att "idag kan inte jag äta det här". 

Under inspelningen var hon även begränsad till att göra vissa saker. Hon hade nämligen inte samma möjligheter att träna och få in sin vardagliga motion, som hon annars utförde på hemmaplan. 

– Det var skitjobbigt absolut. Vi hade ju inte någon tid över så det var ju inte som att jag... jag hann absolut inte träna eller inte ens gå på en promenad. 

– Det var absolut jobbigt. Jag ska inte ljuga om det, det var pissjobbigt. Jag grät mycket, men jag löste det helt okej tycker jag. Jag gjorde mitt bästa. 

[instagram:]

Peg och pojkvännen på semester 

Sommaren 2024 var fullspäckad för Peg som reste land och rike med sin turné ”Golfarens dotter”, och för att kompensera bristen på semester valde artisten och pojkvännen Sebastian De la Vega att åka på en härlig semester till Italien. På Instagram delade hon med sig av den romantiska resan: 

[instagram:]

Pegs ord om måendet – mörka tankarna 

Men det var inte bara frid och fröjd under resan. När Peg var tillbaka i Sverige berättade hon mörka tankar hon kämpade med under resan. 

– Jag hade en sån stund när jag pratade med Sebastian, Minns du när du sa att din rädsla för döden och den här oron, att det slog dig att det kanske inte är normalt. När du sa till Douglas att du blir rädd för att du kommer dö i en bilolycka, och han sa att det inte är normalt, säger Peg. 

Vidare berättar Peg att när hon varit på semester ett par dagar och njutit av god mat och dryck i större utsträckning än hon vanligtvis gör hemma, i kombination med mindre träning började hon känna att hon gjorde någonting fel och att hon kände att det grundade sig i skuld och skam att hon njöt av livsstilen på semestern. 

– Det är inte naturligt, och någonting kröp i mig. Så hade jag en sån dag när jag bara kände mig ful, och Sebastian kunde inte riktigt förstå och jag gjorde någonting där jag kände mig så triggad. Så sa jag typ att vissa dagar känner jag mig som den äckligaste människan på hela jorden och han fattade inte, jag bara ”ibland så vill jag bara, jag önskar att jag kunde skära av min mage, såhär klipp klipp”, berättar Peg. 

– Nej men gud, så mörkt, utbrister Penny. 

Peg berättar att det hon tagit del av statistik som visar att majoriteten av kvinnor hellre skulle vilja gå ner i vikt än att åstadkomma ett mån eller något karriärsmässigt. 

– Så känner jag ibland, ibland så känner jag när folk kollar på mig och jag vill spy i deras mun. Man har såna dagar. 

Penny berättar att hon också kan uppleva såna känslor ibland, men att hon aldrig känner att hon skulle vilja göra illa sig själv eller någon annan. 

[instagram:]

MISSA INTE: 

Allt om Anna Anka: Barn, "Dum dummare" och David Johansson

Allt om Kristoffer Appelquist: Fru, barn, pappa och stand up

Har Diana Moseni opererat rumpan? Nu svarar hon

stats