Amanda och Alex Schulman i storbråk – sprickan i relationen

Alex och Amanda i storbråk
Alex och Amanda i storbråk - Foto: Henrik Montgomery/TT, STELLA Pictures/Jari Kantola
Dela på Pinterest
Amanda Schulman gästar Alex och Sigge Eklunds podcast "Mardrömsgästen" och ett bråk bryter ut.

Medieprofilerna Amanda Schulman, 44, och Alex Schulman, 48, gifte sig 2010, ungefär två år efter att de blivit ett par.

Bara ett par månader in i relationen blev Amanda gravid och 2009 välkomnade de din första dotter Charlie till världen, och sedan dess har paret fått ytterligare två barn, Frances född 2012 och Louis född 2017. 

Familjen bor i en 300 kvadratmete stor våning på Östermalm i Stockholm och de har även ett sommarhus på Gotland där de spenderar en hel del tid, inte minst på somrarna. 

Alex och Amanda Schulman gifte sig 2010. Foto: Anders Wiklund/TT

Driver populära podcasts 

Både Amanda och Alex driver några av Sveriges populäraste podcasts. Amanda driver "Fredagspodden" ihop med systern Hannah Widell och Alex har i över 10 år drivit podden "Alex & Sigge" ihop med Sigge Eklund. I sina respektive poddar kommer äktenskapet på tal med jämna mellanrum och för den som har lyssnat på Alex podd har han i vissa avsnitt kastat Amanda under bussen både en och två gånger. 

Så när Alex och Sigge startade podcasten "Mardrömsgästen", en podd där de bjuder in gäster som de haft dispyter med tidigare, bjuds Amanda in i poddens fjärde avsnitt. 

I avsnittet börjar paret prata om sina konflikter i äktenskapet: 

– Det här är ett problem med mig och Alex överlag, alltså vårt äktenskap; det är ingen av dig eller mig som är en projektledare, alltså praktiskt lagd. Jag tror att det är bra om en är det. Då måste någon av oss ta rollen, du kanske tog rollen första halvan. Nu har jag rollen. Men vi är inte så bra i våra roller. Vi är inte så jätteduktiga, så vi är ledsna hela tiden, på oss själva och på den andra, säger Amanda. 

Alex och Sigge har drivit podden "Alex & Sigge" i tio år. Foto: Anders Wiklund/TT

Alex och Amanda i bråk i podden

Under Sigges regi ventilerar makarna sin relation genom att ta upp några av de gånger som Alex pratat om sin fru i deras podcast. Och när Sigge tar upp ämnet om den osynliga listan, så bryter bråket lös. 

Den "osynliga listan" är enligt Amanda de saker hon bidrar med i hemmet som inte syns och inte blev bekräftad för. Både Alex och Amanda har pratat om listan i sina respektive poddar, och att de båda två tycker att de gör mycket "osynliga" saker i hemmet. 

– Menar du då att innan vi gjorde den här listan så levde vi i ett förhållande där du gjorde mer saker än jag och att det var orättvist? För det är det som jag blir galen på, säger Alex i podden. 

– Jag kokar bara jag tänker på den, fortsätter han. 

Amanda menar att fördelningen på vad de tidigare gjort är synligheten på arbetsuppgifterna, där det som Alex gjort har synts mer än hennes hushållssysslor som inte märks av på samma sätt. 

– Tycker du det är ojämställt? Att du gör mer saker än jag i hemmet? Jag frågar igen nu för typ sjunde gången, säger Alex och Amanda svarar:

– Jag gör mer osynliga saker än vad du gör. Jag tror inte att du ser eller bekräftar mig, för att du har glömt bort att göra det på sista tiden, ja.

Efter en hektisk diskussion landade paret i att det finns några förbättringsområden i äktenskapet och att de ska bli bättre på att bekräfta varandra. 

– Det handlar väl om att se varandra i det, det är väl det som skulle göra det bättre, säger Amanda.

Foto: Jonas Ekströmer/TT 

MISSA INTE: 

Allt om Britt Ekland: Barn, exmakar, ingrepp och Rod Stewart

Allt om prinsessan Madeleine: barn, bröllop och Chris O'Neill

stats