Recension: King C. Gilette rakprodukter för män - The best a man can get?

Dela på Pinterest
Hur bra är King C. Gilettes senaste kollektion av rakprodukter för män? Det har Modettes shoppingredaktör tagit reda på med hjälp av en manlig gästrecensent.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

Under ett par veckors tid har Modettes manliga gästrecensent testat King C. Gilettes senaste kollektion* av rakvårdsprodukter för män. Är dessa produkter verkligen "The best a man can get"? Läs vidare för att ta reda på vad han tyckte om produkterna. 

Vår gästrecensent arbetar till vardags som frisör och barberare - vilket också gör att han också har en god uppfattning om vad som är bra och dåligt på marknaden. 

King C. Gilette rakprodukter för män

Produkterna som vår gästrecensent har fått testa är King C. Gilettes dubbeleggade säkerhetsrakhyvel, transparent rakgelSoft Beard Balm, Beard & Face WashBeard Oil och fembladiga rakhyvel. 

King C. Gilette Styling Set

 Såhär skriver King C. Gilette själva om setet:

"Rakhyveln har en ikonisk design inspirerad av Gillettes historia, för att skapa kanter med optimal precision. Ett enda platinabelagt och dubbeleggat blad formar med precis exakthet – perfekt för att forma polisongkanter och skarpa skägglinjer. Gillettes stängda kam-design ger stor kontroll, samtidigt som det högkvalitativa krombelagda handtaget ger långvarig hållbarhet. Gillettes transparenta, icke-löddrande rakgel, med infusion av vitt te och arganolja, skyddar aktivt huden under rakning och hjälper dig att forma skägget varje dag."

Gästrecensentens åsikt: Detta set är en perfekt present till någon som tycker om att pyssla om sitt skägg. Jag gillar att den dubbeleggade rakhyveln är designad på ett sätt så att det nästan intill är omöjligt att skära sig på rakbladen. Dessutom är den här rakhyveln riktigt snygg - så det är inget man behöver skämmas över att ha framme ståendes på badrumshyllan. Rakhyveln har en viss tyngd i sig och det ger en lyxig känsla och medför även att man får ett bättre grepp om den. Det i sin tur leder till att man enklare kan raka sig på ett kontrollerat sätt. Jag upplever att denna rakhyvel är bäst för att få bort mycket skägg på en gång, till exempel när man rakar kinderna eller hela ansiktet, och att den andra rakhyveln är mer anpassad för exakt precision. Den transparenta gelen är också bra eftersom den inte löddrar upp och man får bättre kontroll över hur man rakar sig och kan forma skägget som man vill. 

Pris: 249 kronor. Om man köper produkterna separat kostar de istället 365 kronor. 

Du hittar setet HÄR.

Gilette rakhyvel

Gästrecensentens åsikt: Den här rakhyveln har fem rakblad och passar utmärkt när man vill ha kontroll över sin rakning, till exempel för tydliga kanter och halspartiet. Den inbyggda gelen gör att rakhyveln glider smidigt på huden för en snabb och effektiv rakning. Jag tror att detta är en bra rakhyvel för nybörjare, kanske en tonåring som precis har fått skägg eller någon som tycker det känns obehagligt med vassa rakhyvlar. Den här rakhyveln är nämligen så enkel att använda och då rakbladen inte är sylvassa så är risken för att skära sig minimal. Ytterligare en fördel är det böjbara munstycket som gör att rakningen blir mycket enkel att kontrollera.

Pris: cirka 99 kronor

King C. Gilette Beard Balm

Gästrecensentens åsikt: Detta skäggbalsam har en väldigt fräsch och behaglig doft som inte känns för mycket. Jag gillar hur mjukt skägget och ansiktet blir efter att ha använt denna. Skäggbalsamet är inte heller för fett och torkar fort in i huden. 

Du hittar den HÄR.

King C. Gilette Face & Beard Wash

Såhär skriver King C. Gilette själva om produkten: "Gillettes uppfriskande skägg- och ansiktstvätt, med kokosvatten, arganolja och avokadoolja gör att ditt skägg och din hud känns fräsch och ren varje dag."

Gästrecensentens åsikt: Det här var nog den produkt som överraskade mig mest. Denna ansiktstvätt luktar väldigt gott och man känner sig verkligen skinande ren efter användning. Jag upplevde att min hy kändes mycket piggare och full av liv. Dessutom blev huden superlen och mjuk - jag kunde nästan inte sluta att ta på mitt ansikte efteråt! Så den här ansiktstvätten kommer jag definitivt att använda i fortsättningen. Det var dock svårt att få upp pumpen, men om det beror på att jag fick ett måndagsexemplar eller för att jag är oteknisk låter jag vara osagt. 

Pris: 149 kronor.

Du hittar ansiktstvätten HÄR.

King C. Gilette Beard Oil

Såhär skriver King C. Gilette själva om produkten: "Gillettes skäggolja har en formula med växtbaserade oljor inklusive argan-, jojoba-, avokado-, macadamia- och mandelolja för att återfukta torr hud och göra skägget mjukare."

Gästrecensentens åsikt: En mycket trevlig skäggolja som luktar gott och gör att skägget känns mjukt. Gillar att oljan lämnar en lite glansig effekt så att skägget ser hälsosamt ut. Oljan är inte heller för fet vilket jag uppskattar.

Pris: 149 kronor.

Du hittar skäggoljan HÄR.

Sammanfattning

Samtliga produkter ligger i prisklassen 149-249 kronor, vilket gör dem väldigt prisvärda och plånboksvänliga. Dessutom är de lätta att få tag på eftersom de säljs hos återförsäljare såsom Åhléns, Lyko och utvalda apotek som till exempel Apoteket Hjärtat.

Eftersom rakhyvlarna både känns lyxiga och är snygga att titta på är de dessutom en perfekt present till till exempel pappa eller pojkvännen. De andra produkterna har också snygga förpackningar som ger lite retrokänsla. Doften på produkterna är dessutom milda, så de faller förmodligen i smaken hos de allra flesta.

>> Klicka HÄR för att se alla produkter från serien. <<

* = Produkterna är pressutskick, men det påverkar inte recensentens åsikter.