Så hanterar du din partner som jämt vill höra komplimanger – 3 tips

Starkt bekräftelsebehov kan bero på dålig självkänsla.
Starkt bekräftelsebehov kan bero på dålig självkänsla. - Foto: Canva.
Dela på Pinterest
Upplever du att din partner ständigt väntar på få komplimanger från dig? Redaktionen ger dig tre tips hur du kan bli bättre på att hantera den. Läs här!

Upplever du att din partner har dålig självkänsla och vill bli bekräftad med fina komplimanger hela tiden? Du kanske börjar tycka att det tär på er relation och inte minst på din mentala hälsa, men du vet inte hur du ska göra för att det ska bli bättre? Här kommer tre tips för hur du kan göra för att hantera det! 

1. Prata med din partner 

Det bästa och lättaste sättet att reda ut det är att rakt på sak berätta för din partner att du upplever att det är jobbigt att hen ständigt strävar efter att känna sig bekräftad av dig. Detta genom att denne har ett starkt behov av att höra hur fin hen under hela dagen. Var ärlig med att det tär på ditt psyke och ni måste hitta en lösning på problemet. 

2. Råda din partner om att prata med en psykolog 

Enligt Umo kan ett starkt bekräftelsebehov bero på att personen har dålig självkänsla. Det kan bland annat grunda sig i tidigare erfarenheter som hen upplevde som barn eller byggt upp under vuxen ålder. Att därför prata med en psykolog hade förslagsvis bra sätt att reda ut känslorna och osäkerheten på. Det kan i slutändan ge professionell rådgivning och stöd. 

Att prata med en psykolog kan vara ett bra sätt att ventilera på. Foto: Canva.

3. Råda din partner om att ta bort sociala medier 

Ett annat tips som du kan ta del av är att råda din partner om att ta bort sociala medier. Sociala medier kan idag vara en stor del till att man jämför sig mycket andra utseendemässigt. Hen kanske tar fram fel efter fel med sig själv och vill därför höra överdrivet mycket komplimanger av dig för att känna sig tillräcklig, både på insidan och utsidan. Enligt en studie från Borås högskola studerade man kopplingen mellan sociala medier och ens egen kroppsuppfattning. Resultatet visade att bland de 114 personer som deltog som har dålig självkänsla och som använder sociala medier påverkar deras sätt att se på sig själva.

Källa: Umo, Borås högskola

Läs mer: 

Hög bekräftelse behov? Det här beror det på!

7 varningstecken – så vet du om du drabbats av utmattningssyndrom