Här är de 10 mest populära dejtaktiviteterna i Sverige

Vilken dejt-aktivitet är din favorit?
Vilken dejt-aktivitet är din favorit? - Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Har ni svårt att bestämma aktivitet till er nästa dejt? Då kan ni hämta inspiration från årets mest populära dejtingaktiviteter i Sverige.

Att välja den perfekta aktiviteten för en dejt kan vara en utmaning, men i Sverige har trenden för 2023 satt tydliga favoriter. Tinder har tagit fram årets "Tinder in Swipe" med statistik över svenska Tinder-användares preferenser, bland annat dejt-aktiviteter.

Här är en sammanställning av de mest populära dejtingaktiviteterna från rapporten att hämta inspiration ifrån – var och en har sin egen charm och möjlighet att lära känna varandra bättre.

Här är länderna som ghostar minst – där hamnar Sverige på listan

1. Promenad

En promenad är en avslappnad och stressfri aktivitet som passar perfekt för första dejten. Det är ett utmärkt sätt att samtala och lära känna varandra samtidigt som man njuter av frisk luft och vacker natur. Välj en vacker rutt, kanske längs en strand eller genom en park, för en extra romantisk touch.

2. Fika

Fika, en djupt rotad tradition i svensk kultur, är en underbar aktivitet för en dejt. Det innebär att ta en paus för kaffe och kanske en söt bakelse på ett lokalt café. Det informella och mysiga upplägget skapar en avslappnad atmosfär för goda samtal.

3. Bio

Att gå på bio är en klassiker. Det ger paret en chans att dela ett intresse för en specifik filmgenre och ger upphov till intressanta samtal efteråt. Det är en bra aktivitet för de som kanske är lite blyga, eftersom filmen bryter isen.

4. Konsert och festival

För musikälskare är att gå på konsert eller festival ett fantastiskt sätt att koppla ihop. Det erbjuder en uppslukande upplevelse och möjligheten att dela passionen för en artist eller en musikstil, vilket kan skapa en starkare bindning.

5. Ta en öl

Att njuta av en öl tillsammans på en pub eller bar är en avslappnad aktivitet som låter samtalen flöda fritt. Det är ett utmärkt sätt att lära känna varandras smak och preferenser på ett avslappnat sätt.

Har du något av dessa intressen? Då är du mer attraktiv – enligt Tinder

6. Museum

Ett museum kan erbjuda en kulturell och intellektuell upplevelse. Det ger möjlighet till djupare samtal och att dela perspektiv på konst, historia eller vetenskap, beroende på museum.

7. Klättring

Klättring, antingen inomhus eller utomhus, är perfekt för de äventyrliga. Det kräver teamwork och förtroende, samtidigt som det ger en hälsosam dos av adrenalin.

8. Picknick

En picknick är en tidlös och romantisk aktivitet. Att dela en måltid utomhus, oavsett om det är i en park eller vid en strand, skapar en personlig och mysig atmosfär.

9. Bowling

Bowling är en rolig och avslappnad aktivitet som lägger till lite vänlig tävlan i dejten. Det är ett utmärkt sätt att bryta isen och skratta tillsammans.

10. Karaoke

För de som vågar är karaoke ett utmärkt sätt att visa upp sin lekfulla sida. Det är en unik aktivitet som kan locka fram både skratt och sångtalanger.

Inte konstigt att dessa dejter är populära!

Vill du ha fler dejtidéer?

Här är 10 mysiga dejtidéer som är perfekta på vintern!