Bilderna du MÅSTE ha på Tinder – för att öka chansen att få napp

Tinder-bild
Det finns flera sätt att förbättra dina bilder på Tinder. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Foton på din tinderprofil kan ha en stor påverkan på dina chanser. Här går vi igenom hur du ska tänka när du väljer dina Tinder-bilder.

Första bilden – klassiskt porträtt

Det första fotot på din tinderprofil bör vara ett klassiskt porträtt. Detta foto ska visa ditt ansikte och överkropp, vilket ger en god uppfattning om hur du ser ut i verkligheten. Ett genuint leende, som visar tänderna för kvinnor och ett mjukt leende utan tänder för män, anses vara mer attraktivt och sympatiskt. 

Det är viktigt att bilden är tagen i naturligt ljus, med ett enkelt bakgrund, och visar en välkomnande och vänlig image.

Här är länderna som ghostar minst – där hamnar Sverige på listan

Andra bilden – helkroppsbild

En helkroppsbild är avgörande i din tinderprofil. Den ger en tydlig bild av din kroppsbyggnad och stil. Det rekommenderas att bilden tas av en vän eller en professionell fotograf, då helkroppsbilder ofta kan vara svåra att ta som selfies. 

Denna typ av bild bör vara aktuell, helst inte mer än ett år gammal, och visa dig i en outfit som får dig att känna dig självsäker och attraktiv.

Har du något av dessa intressen? Då är du mer attraktiv – enligt Tinder

Tredje bilden – livsstilsbild

Livsstilsbilden bör visa dig delta i en aktivitet eller hobby som du älskar. Denna bild fungerar som en konversationsstartare och hjälper till att attrahera personer med liknande intressen. 

Det är dock viktigt att aktiviteten inte döljer ditt ansikte eller förvränger ditt utseende. Välj en bild som representerar dina intressen och personlighet utan att vara överdrivet sexuell eller avvisande.

Här är de 10 mest populära dejtaktiviteterna i Sverige

Fjärde bilden – bonusbilden

Din fjärde bild bör vara ytterligare en helkroppsbild eller ett porträtt som visar dig i ett annat ljus. Denna bild ger dig frihet att visa en annan sida av dig själv, oavsett om det är en avslappnad outfit eller en mer uppklädd version. 

Se till att denna bild är skarp och tydlig, utan pixelering, för att upprätthålla en ärlig och konsekvent representation av vem du är.

Dags för dejt? Dejtidéer för varje tillfälle

Ytterligare tips

  • Undvik selfies, speciellt i badrummet, eftersom de kan begränsa din förmåga att posera ordentligt. Välj bilder med intressanta och naturliga bakgrunder som reflekterar din personlighet.
  • Använd inte gamla bilder. Det är viktigt att visa hur du ser ut just nu, inte hur du såg ut för två eller tre år sedan.
  • Bilder där du deltar i en aktivitet tenderar att locka till sig mer engagemang, så undvik passiva selfies och välj bilder som visar dig i dina favoritaktiviteter.

Vikten av kvalitetsbilder

  • Kvalitetsfoton på din tinderprofil är avgörande. Dåliga bilder kan leda till negativa första intryck.
  • Professionella bilder, speciellt för ditt huvudfoto, rekommenderas starkt. Telefonkameror kan förvränga ansiktsdrag, så en professionell fotograf kan säkerställa högsta bildkvalitet.
  • En bra bild kan förmedla mycket information om en person på kort tid och lämna ett varaktigt intryck.

10 varningsklockor i relationer – tecken på ett dåligt förhållande

Vanliga misstag att undvika

Undvik bilder utan foto, av dålig kvalitet, med någon som kan tolkas som ett ex, överdrivna filter, samma foto flera gånger, gruppfoton, foton som blockerar andra personers ansikten, spegelselfies, gymselfies, och bilder med exotiska djur som inte är husdjur.

Källor: Reader's Digest, ShotKit, The Light Committee