Här går gränsen för otrohet på nätet enligt svenskar

En tjej kollar sin telefon i sängen.
Här går gränsen för otrohet online enligt svenskarna. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Var går egentligen gränsen för otrohet online? Vi svenskar har sagt vårt i en undersökning från RFSU.

Otroheten har flyttats från verkligheten till online och det finns flera sätt som du kan vara otrogen på på nätet. I en ny undersökning från RFSU så har svenskarna fått avgöra vad som räknas som otrohet online.

Förr var det många som drog gränsen vid kyssar, närkontakt och samlag. Men i och med digitaliseringen så har gränserna blivit allt mer luddiga, och det är verkligen värt att ta en diskussion med sin partner om det här innan någon går över gränsen utan att veta om det.

Det visar sig nämligen att hela 13 procent av svenskarna som deltog i undersökningen ansåg att man är otrogen när man kollar på porr.

Idag kan du vara otrogen genom mobilen, via paddan eller datorn. Bild: Unsplash

31 procent tycker att man går över gränsen till otrohet när man avslöjar intima detaljer om sig själv för andra. Så om man är frispråkig och har lätt för att öppna upp sig kring ens intima detaljer så kan det vara en bra idé att snacka med sin partner så den är med på banan.

Att sexchatta med någon annan kommer högt på listan – men inte allra högst. Utan bara 57 procent av alla tillfrågade ansåg det som att vara otrogen.

Att bli förälskad i någon på nätet var snäppet värre enligt många, och hela 59 procent tyckte att det likställdes som otrohet.

Att bli förälskad i någon på nätet eller att chatta om sex med någon annan. Bild: Unsplash

Det råder en tydlig skillnad på vad som är okej på nätet och vad som är okej i verkligheten. Att bli förälskad i någon i verkligheten och att ha timmslångt dirtytalk om sex med någon i verkligheten hade antagligen de flesta ansett som otrohet.

Men det som toppar listan över saker som anses som otrogenhet på nätet är att ha webbcam-sex. Hela 62 procent ansåg webbcam-sex som otrohet.

Mer:

Så undviker du muspruttar (helt ärligt!)