Därför känns det annorlunda andra gången du blir kär

En kille pussar en tjej på pannan som lutar sig mot honom och ler.
Din andra kärlek kommer inte vara som den första. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
​Oavsett hur du minns din första kärlek, så kommer du förmodligen aldrig känna på exakt samma sätt igen. Vi vet varför.

1. Du kommer att falla för personen gradvis
När man är kär första gången blir man oftast tagen med storm, förälskelsen sker blixtsnabbt och du faller hårt. Men nästa gång du får känslor för någon kommer du att vara mer erfaren och därmed mer på din vakt. Du har varit med om detta tidigare och du kommer inte vilja rusa in i något.

Bildkälla: Unsplash

2. Du har bättre kontakt med dina känslor
När du går in i en relation första gången så är allting nytt. En stor del av den tiden kan det faktiskt vara svårt att veta om det är riktig kärlek du känner eller bara en stor crush. Efter att ha gått vidare från din första kärlek kommer du känna igen känslan när den uppstår nästa gång, och då veta vad det är du vill få ut av det.

3. Du är mer erfaren
När man blir kär första gången är såklart olika från person till person, men de flesta brukar känna de här känslorna i ung ålder. Du kanske är förälskad i någon i skolan, men vågar inte prata med personen och sedan händer det inget mer. Det är vanligt att känna ångest över att man aldrig vågade ta kontakt med sin crush, så nästa gång du får de här känslorna för någon så har du varit med om det förr och vågar förhoppningsvis göra något åt det.

Bildkälla: Unsplash

4. Du vet att det finns risk för ett heartbreak
Första gången man är kär beskrivs ofta som att sväva på rosa moln. Du ser allt det positiva hos personen och det mindre bra sakerna märker du inte över huvudtaget. När de sedan tar slut med den här personen kommer det att göra riktig ont. När du blir kär andra gången är det självklart lika underbart, men samtidigt läskigt då du vet att det kan ta slut igen och hur jobbigt det är.

Bildkälla: Unsplash

5. Du vet att kärlek inte är ALLT
Är du kär för fösta gången har du ofta mycket känslor i kroppen som ibland kan vara svåra att kontrollera. Det är lätt att nästan bli lite besatt av personen och tar det slut så känns det som att världen kommer att gå under. Men sedan inser du att världen faktiskt fortsätter att rulla på. Och när du då blir kär nästa gång kommer du gå veta att oavsett hur er relation slutar, så kommer du att ta dig igenom det.


Bildkälla: Unsplash


6. Du kommer att vara genuint glad 
När man går in i en relation med någon efter att ha varit i en tidigare, så känner man sig ofta mer säker än tidigare. Det är lättare att kräva den respekt som man kanske inte fick från en tidigare partner, men som man kanske "stod ut" med ändå för att man var förblindad av kärleken. När du istället vet vad du är värd och visar det kommer det i slutändan leda till att du känner dig lycklig på riktigt. 

Bildkälla: Unsplash


Söker du efter din rätte men lyckas aldrig hitta det du letar efter? Svaret på varför hittar du här.

Läs mer här:

Här är raggningsknepet som får vem som helst på fall

Här går gränsen för otrohet på nätet enligt svenskar