3 tecken på att du är rädd för att ha ett seriöst förhållande

Är du redo för en seriös relation? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Du påstår att du vill stadga dig, men ändå springer du så fort någon försöker komma nära. Stämmer det in på dig kan det betyda att du är rädd för att gå in i ett förhållande.

1. Du känner att din relation håller dig tillbaka
Vi människor har oftast en del mål och ambitioner i livet, som vi gärna vill utföra innan vi bestämmer oss för att gå in i en seriös relation. Det kan handla om att resa jorden runt, plugga i en annan stad eller vara med i en dokusåpa. Oavsett vad, kan det krävas att du får "offra" vissa av dessa drömmar, för att istället kunna vara med the love of your life. Inte för att den personen nödvändigtvis tvingar dig att ge upp dina drömmar, utan för att det helt enkelt inte funkar med det liv ni två har tillsammans. Om det känns rätt för dig att ge upp vissa saker för din kärlek, så är du med all sannolikhet redo att stadga dig. Men om det tvärtom gnager en jobbig känsla inom dig av att du känner dig tvingad att skippa grejer du egentligen vill göra, så kan det betyda att du inte är redo för ett förhållande.  

Känner du att du missar saker på grund av din partner? Bildkälla: Unsplash

2. Du letar efter onödiga fel i förhållandet
Att ha liknande värderingar och tankar kan vara viktigt i en relation för att den ska hålla i längden. Men sedan finns det saker som är mindre viktiga, till exempel vad du gillar att äta eller vilken musiksmak du har. Om små saker som dessa är något du stör dig enormt på och gärna skapar bråk kring, kan det betyda att du inte är redo för en seriös relation. Undermedvetet kan det nämligen vara så att du förstorar upp saker för att hitta problem, som egentligen inte existerar. 

Stör du dig ofta på småsaker som din partner gör? Bildkälla: Unsplash

3. Du funderar på om gräset är grönare på andra sidan

Du känner dig nöjd med din partner, men är det tillräckligt? I dagens samhälle finns det mängder av dejtingappar där du kan välja och filtrera exakt efter vad du letar efter för typ av partner. Detta gör att vi har oändligt med val och möjligheter. Visst är det bra att potentiella partners är så pass tillgängliga, men det kan också göra att du har svårt att "nöja" dig med det du har, eftersom att du känner dig nyfiken på om det kan finnas något bättre på Tinder? Självklart ska man inte acceptera att vara i  en halvdan relation, men tänker du i dessa banor är du förmodligen inte redo att gå in i en 100 % relation med din partner. 

Ibland kan det vara svårt att veta om man är kär i någon, eller om man helt enkelt bara vill ligga med personen. Om du känner igen dig i detta borde du spana in videon nedan för att få svar:

Läs mer här:

Tecken på att du endast är kär i bilden av en person

Så vet du om ditt förhållande inte går att rädda