4 tecken på att du försöker för mycket i ett förhållande

Ett par som kysser varandra, en tjej som sover
Tecken på att du försöker för mycket i ett förhållande. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Känner du att du lägger ner lite väl mycket tid och energi på att få förhållandet till att fungera? Här är 4 tecken på att du försöker för mycket.

1. Du är den enda som försöker få förhållandet att fungera

Är du det enda i förhållandet som försöker få det att hålla ihop? Har du och din partner haft det dåligt ett tag och du märker att du är den som försöker lappa ihop det lilla som finns kvar? Om det är så borde du se det som en varningsflagga, och fundera på vad det är som håller dig kvar vid personen.

Varningssignaler på att du är den som försöker mest i förhållandet. Bildkälla: Unsplash

2. Du är orolig att ni ska göra slut

Om du ständigt går runt med en oro i kroppen att du och din partner ska göra slut så är det inget bra tecken.  När du är i ett förhållande som inte får dig att må bra får du oftast psykiska och fysiska symptom på oro som en klump i magen, du överreagerar i enkla situationer eller blir ledsen över saker som du annars inte skulle reagera på. All denna oro kan bero på att du är rädd för att ni ska göra slut och att du försöker för mycket.

3. Du bryr dig mer om din partners behov än dina egna

Detta är aldrig ett positivt tecken. I ett förhållande ska man ta hänsyn till sin partners men även sina egna behov. Om du lägger ner mycket tid och energi på att få din partner att må bra i förhållandet kan det vara en varningssignal på att du försöker för mycket. Om det bara är du som försöker och aldrig din partner så kan det vara som så att kärleken inte är ömsesidig längre.

Om du är den som alltid hör av dig först kan det innebära att du försöker för mycket. Bildkälla: Unsplash

4. Du är alltid den som hör av sig först

Somliga personer är dåliga på att höra av sig, men om du alltid är den som hör av dig först och frågar om ni ska ses så kanske du bör tänka över relationen. Vill du vara den som alltid vill mer och försöker men inte får lika mycket tillbaka? 

Vad du borde göra om du känner igen dig

Om du känner igen dig i någon av punkterna, eller kanske alla fyra, så borde du prata med din partner om vad du känner. Kanske har din partner inte reflekterat över att du är den som försöker få förhållandet till att fungera. Det kan ibland vara svårt att veta om man gör något fel eller mindre bra i ett förhållande om man inte får höra det. Du lär även märka vart din partner står i relationen beroende på hens svar.

Ibland kan det även vara som så att ens partner är rädd för att vara i ett seriöst förhållande, och det finns tre tecken i videon nedan som avslöjar om det är så. 

Läs också:

11 tidiga tecken på att du är gravid

Justin Bieber har tatuerat ansiktet för Hailey Baldwin