Har du haft en sexdröm om en gammal kollega? Det här betyder det

Det här betyder dina sexdrömmar om någon från den förflutna - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Drömde du i natt att du hade sex med någon från din gamla klass, jobb eller ett ex? Det här betyder drömmen!

Paniken när man vaknar efter att drämt om en person som man inte sett på flera år! Men vad betyder en dröm om en kollega eller gammal klasskamrat egentligen? 

Det här med drömmar är väldigt spännande, och visst kan vi ha rätt sjuka drömmar ibland. Det är vanligt att man ifrågasätter dels drömmen men även sig själv när man vaknar. Förvirrad och nästan lite yrvaken frågar man sig själv "varför drömde jag att jag hade sex med hen?".

Vi drabbas av en viss panik när vi drömmer om någon vi inte borde drömma om. Bildkälla: Unsplash

Om man har en sexdröm om någon som man inte träffat på flera år, kanske någon man gick i skolan med eller en gammal kollega, eller tänkt på för den delen så kan man förvirrat undra varför just den personen dök upp i drömmen. 

Hilda Burke är bland annat psykoterapeut och parrådgivare, för Cosmopolitan har hon förklarat varför vi drömmer att vi har sex med någon från vårt förflutna. 

"Om du har jobbat hårt, kan din dröm vara en sammanfattning av din dag", säger Hilda. 

Här syftar hon på vanliga drömmar och att det oftast beror på att hjärnan och sinnena inte stängs av under sömnen utan de fortsätter att tänka och känna som du gjorde under dagen. Däremot är det annat som gäller när det kommer till sexdrömmar, och framförallt om någon som du inte träffat eller haft någon kontakt med på flera år. 

"Andra drömmar, som att du har sex med någon från skolan som du inte har träffat på flera år, kan vara mer symboliska. Om du aldrig kan tänka dig att sova eller ha sex med personen IRL, så kan det ha en mycket djupare mening", säger Hilda.

En sexdröm om någon från din skola behöver inte betyda att du gillar hen. Bildkälla: Unsplash

Därför bör du tänka på vad personen står för, hur hen var i skolan eller på jobbet, om hen var populär eller nördig. Hilda menar på att det kanske finns en del av dig som känner dig populär eller nördig, och då kan denna personen symbolisera den delen av dig.

Det här med drömmar är ju väldigt intressant, varför drömmer vi egentligen om en viss person? Men en slags dröm är liteee värre än alla andra, och det är nämligen den där du drömmer att du har sex med chefen. Ni förstår ju paniken man har när man vaknar. Men vad betyder en sexdröm om chefen egentligen? Svaret får du i videon nedan. 

Läs också:

10 kroppsspråk som visar att din crush gillar dig

4 tecken på att du försöker för mycket i ett förhållande