Det här betyder det om du drömmer att du är otrogen

Drömtydning drömmer att jag är otrogen
Drömtydning kan avslöja vad dina drömmar om otrohet egentligen betyder... - Foto: Foto: Rawpixel.com / Shutterstock
Dela på Pinterest
Att drömma om att man är otrogen mot sin partner är vanligare än vi tror. Det här betyder drömmen.

Är du i ett lyckligt förhållande tillsammans med din partner? Men trots det drömmer du om att du är otrogen? En sådan dröm kan lätt göra att man blir osäker på sina känslor. Vi har tagit reda på vad drömmen kan betyda!

Att drömma att man är otrogen mot sin partner kan lätt ge en dåligt samvete och lämna en med funderingarna på om man är lycklig i förhållandet eller inte. Ibland kan man till och med vara osäker på om man faktiskt har varit otrogen, även om det bara vara i drömmen.

Drömmar om otrohet är vanligt. Bildkälla: Unsplash

Otrohetsdrömmar behöver inte betyda att du är olycklig

Trots att du vet att du älskar din partner och aldrig skulle vilja byta ut hen, så kan sexdrömmen få dig till att tveka och bli orolig ifall något är fel i förhållandet. 

Kanske drömmer du att du är otrogen med en viss person som du vet eller känner, eller så är personen du i drömmen är otrogen med okänd. 

Men enligt psykoterapeuten och parrådgivaren Hilda Burke behöver en dröm om otrohet inte betyda att du är olycklig eller vill ha sex med någon annan än din partner. 

– Det är viktigt att notera vem du är otrogen med i drömmen, säger Hilda till Cosmopolitan. 

Försök notera vem du drömde om. Bildkälla: Unsplash

Är det någon du tycker om på gymmet? Någon på jobbet? Eller kanske någon i skolan? 

– Om det är någon du vill ha i verkliga livet så behöver det inte vara något att oroa dig för, eftersom det handlar om en önskan att uppfylla. Men, om du drömmer att du har sex med en random person som du aldrig tänkt på på ett sexuellt sätt, då kan du behöva fundera på vad hen representerar, säger Hilda. 

Hon menar även att du bör fråga dig själv vad du associerar med personen, genom att ta reda på det kommer du lättare kunna förstå varför du drömde att du hade sex med hen.

Vi har även tagit reda på vad det betyder om du drömmer om att du har sex med någon från ditt förflutna. Läs vad det innebär i videon nedan.

Läs också:

5 tecken på att tjejen du gillar inte är intresserad

Det här betyder det om du drömmer att du har sex med din chef