Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Så får du din crush att gilla dig tillbaka

Så får du din crush att gilla dig tillbaka. Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Okej, vi erkänner! Vi alla har en crush som vi i hemlighet tycker om lite extra mycket. Men hur får vi då hen att gilla oss tillbaka?

1. Ta för dig

Det kan vara bland det läskigaste som finns att höra av sig till hen vi har en crush på, om det så är på sms eller i IRL, men du har absolut ingenting att förlora på att ta första steget. Vi kan liksom inte förvänta oss att vår crush kan läsa våra tankar och förstå att vi innerst inne tycker om hen. Så ta för dig, visa att du tycker om hen, på ett sätt som inte är överdrivet eller obehagligt det vill säga, och fråga ut dem på en fika, ett glas vin eller liknande. Du har absolut ingenting att förlora, och om hen inte känner detsamma så vet du åtminstone det. 

Ta första steget och hör av dig till din crush
Var inte rädd för att ta första steget när det gäller din crush. Bildkälla: Unsplash

2. Lyssna på din crush

Om din crush känner detsamma för dig och ni bestämmer er för att ses, eller om ni snackar via Instagram, Snapchat eller sms, så är det viktigt att du lyssnar på hen. Vi vet om att det är kul att prata om sig själv och visa sig från sin bästa sida men om din crush känner att du inte lyssnar på hen så kan det bli pannkaka alltihop. Ställ frågor och var engagerad i konversationen men kom ihåg att kräva detsamma tillbaka.

3. Ta reda på vad hens intressen är

Vad har din crush för intressen och vad är hens stora passioner? Det finns inget finare än att se en person vi tycker om lysa upp när de pratar om sina stora intressen. Ställ frågor om hens intresse, även om det kanske inte är något du själv är jätteintresserad av. Detta kommer leda till att hen tycker om dig tillbaka.

Var uppmärksam på vad din crush är passionerad av
Engagera dig i din crush intressen. Bildkälla: Unsplash

4. Var närvarande när du är med hen

Om ni så träffas på tu man hand eller i ett stort sällskap så ska du inte hålla på med mobilen när du är runt hen. Det där smset eller Instagrambilden kan vänta tills efter du hängt med din crush. Det finns inget som är mer oattraktivt än någon som håller på med sin mobil 24/7 och är mer upptagen med den än med dig. Och kom ihåg, du umgås trots allt med din crush och inte med din jobbiga lillebror.

5. Prata med dina vänner om hen

Det finns inte många som känner oss bättre än våra närmsta vänner, och vi förutsätter att de alltid vill vårt bästa. Så om din kompis säger att hen inte är schysst, verkar vara lika intresserad som du eller att du helt enkelt förtjänar bättre så bör vi lyssna extra noggrant på dem. Prata med dina vänner om din crush, vad som har hänt mellan er och vad ni snackar om. När du säger vissa saker och ord högt kan du inse ett och annat, och dina vänner kan ge dig råd på vad ditt nästa steg mot att få crushen på fall ska vara. Win win!

Berätta om din crush
Prata med dina vänner om din crush. Bildkälla: Unsplash

6. Prata inte om din gamla crush, flirt eller ex runt dem

En gyllene regel som alltid kommer gälla är – prata inte om dina gamla dejter eller ex med din crush. Simple as that! Ingen vill veta om killen som sårade dig i våras eller douchebagen som betedde sig som svin på första dejten. Det är i det förflutna och bör inte tas upp på en första dejt eller med en crush. Och du skulle väl ändå inte vilja höra om din crush gamla flirt som hen gick hem med för någon månad sen?

7. Var dig själv

Det viktigaste när du ska du få din crush på fall är att vara dig själv. Om du låtsas vara någon annan så kommer din crush till slut att lista ut det och det kommer bli svårt att försöka upprätthålla den bilden av dig själv. Du vill ju att din crush ska gilla dig, och inte bara utvalda delar eller en viss version!Var dig själv

Var dig själv runt din crush, låtsas inte vara någon som du inte är. Bildkälla: Unsplash

8. Tro på dig själv

När vi försöker få någon att falla för oss är det lätt att vi får självkritiska tankar som "varför skulle hen gilla mig?". Vi lägger så mycket fokus på vår crush att vi glömmer bort oss själva i processen. Helt plötsligt blir hen allt vi kan tänka på. Tro på dig själv och stå på dig, det finns inget som är mer attraktivt! Och kom ihåg, hur kan man INTE tycka om dig? 

Och för att du ska lära känna din crush ännu bättre så finns det några frågor du borde ställa hen, se vilka i videon nedanför.

Läs också:

5 vanliga tankar vi har innan vi har sex med någon för första gången

4 tecken på att du skriver till din crush för mycket