Så får du din crush att gilla dig tillbaka

Crush, kärlek
Så får du din crush att gilla dig! - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Okej, vi erkänner! Vi alla har en crush som vi i hemlighet tycker om lite extra mycket. Men hur får vi vår crush att gilla oss tillbaka?

1. Ta för dig

Det kan vara bland det läskigaste som finns att höra av sig till hen vi har en crush på, om det så är på sms eller i IRL, men du har absolut ingenting att förlora på att ta första steget. Vi kan liksom inte förvänta oss att vår crush kan läsa våra tankar. Så ta för dig, visa att du tycker om hen och fråga ut dem på en fika eller en drink. Du har absolut ingenting att förlora – det värsta som kan hända är att din crush tackar nej. 

2. Lyssna på din crush

Om din crush känner detsamma för dig och ni bestämmer er för att ses – är det viktigt att du lyssnar på hen. Vi vet att det är kul att prata om sig själv och visa sig från sin bästa sida men om din crush känner att du inte lyssnar på hen så kan det bli pannkaka alltihop. Ställ frågor och var engagerad i konversationen men kom ihåg att kräva detsamma tillbaka.

3. Ta reda på din crushs intressen

Vad har din crush för intressen och vad är hens stora passioner? Det finns inget finare än att se en person vi tycker om lysa upp när de pratar om sitt största intressen. Ställ frågor om hens intresse, även om det kanske inte är något du själv är jätteintresserad av. Detta kommer leda till att hen tycker om dig tillbaka.

Engagera dig i din crush intressen. Bildkälla: Unsplash

4. Var närvarande när du är med hen

Försök undvik att fastna framför telefonen när ni väl träffas. Det där smset eller Instagrambilden kan vänta tills efter du hängt med din crush. Det finns inget som är mer oattraktivt än någon som håller på med sin mobil 24/7 och är mer upptagen med den än med dig. Och kom ihåg, du umgås trots allt med din crush och inte med din jobbiga lillebror.

5. Prata med dina vänner om hen

Det är få människor som känner oss bättre än våra närmsta vänner. Så om dina kompisar får dåliga vibbar av din crush kan det vara värt att lyssna på dem. Prata med dina vänner om din crush, vad som har hänt mellan er och vad ni snackar om. När du säger vissa saker och ord högt kan du inse ett och annat, och dina vänner kan ge dig råd på vad ditt nästa steg mot att få crushen på fall ska vara. Win-win!

Prata med dina vänner om din crush. Bildkälla: Unsplash

6. Prata inte om din gamla crush, flirt eller ex runt dem

En gyllene regel som alltid gäller är att inte prata om dina gamla dejter eller ex med din crush. Simple as that! Ingen vill höra om killen som sårade dig i våras eller douchebagen som betedde sig som svin på första dejten. Det är i det förflutna och bör inte tas upp på en första dejt eller med en crush. Och du skulle väl ändå inte vilja höra om din crush gamla flirt som hen gick hem med för någon månad sen?

7. Var dig själv

Det viktigaste när du ska du få din crush på fall är att vara dig själv. Om du låtsas vara någon annan så kommer din crush till slut att lista ut det och det kommer bli svårt att försöka upprätthålla den bilden av dig själv. Du vill ju att din crush ska gilla dig – inte bara utvalda delar eller en viss version!

Mer:

5 vanliga tankar vi har innan vi har sex med någon för första gången

4 tecken på att du skriver till din crush för mycket