Mer kär än någonsin efter 7 år – så håller du relationen vid liv

Relationstips
"Din bästa vän och partner i ett" - Foto: pexel.com
Dela på Pinterest
Efter sju år tillsammans med sin partner tipsar nu Modettes praktikant Amelia Larsson om hemligheterna bakom ett långt och lyckligt förhållande.

Är du i en kärleksrelation och funderar på om det kommer vara för evigt? Att få relationen att fungera är inte alltid det lättaste. Vissa perioder känner man hur fjärilarna i magen lever rövare, medan andra perioder får en att ifrågasätta sin egen existens. Efter att ha levt en tredjedel av mitt liv tillsammans med min partner vid min sida, varav hälften av den tiden som sambos, är jag lite av en självutnämnd relationsexpert. Därför delar jag nu med mig av mina hemligheter till ett långt och lyckligt förhållande. 

1. Ett evigt kompromissande

För att förhållandet ska fungera måste man lära känna varandra på djupet och veta sina egna, och sin partners behov. En relation är, som min partner alltid säger vid varje konflikt "ett evigt kompromissande". Detta är dock något som stämmer och är också nyckeln till ett lyckat förhållande. Att veta vilka situationer man bör stå upp för sig själv, eller när man borde vika sig är A och O. Detta sparar er negativ energi som ni istället kan lägga på de roliga bitarna i förhållandet. 

2. Fastna inte i soffan tillsammans

Även om det är mycket som bör hinnas med på dygnets begränsade timmar och det enda man vill är att dyka ner i soffan tillsammans med favoritserien, gäller det att ta vara på tiden med varandra. Hitta på något utöver det vanliga. Ta er ut ur hemmet och gör något kul ihop, som att umgås med gemensamma vänner eller ha en fritidsaktivitet tillsammans. Ett rikt gemensamt liv, resulterar i ett roligare förhållande. Jag och min partner prioriterar minst en dag i veckan där vi gör något extra roligt ihop.  

3. Glöm inte att ha ett eget liv

Lika viktigt som det är att ha ett gemensamt liv behöver man också sitt eget. Som med alla relationer behöver man tid ifrån varandra. Dels för att hinna längta efter varandra, men också för att få tid att rå om sig själv. Du är ju trots allt den viktigaste personen i ditt eget liv. Skaffa en hobby, satsa på karriären, umgås med vänner, eller varför inte ta en långpromenad med favoritpodden i öronen. 

4. Överraska varandra 

Allt från det minsta som att ta disken en extra gång, till att bjuda ut på dejtnight en vanlig torsdagkväll förhöjer livsstandarden och ger förhållandet guldkant. Att visa uppskattning är underskattat och något man lätt tar för givet. Utnyttja dagar utsatta för kärlek såsom födelsedagar, alla hjärtans dag eller varför inte namnsdagar för att maxa förhållandet. 

5. Var tillsammans med din bästa vän

Du vet personen du kan berätta allt för, personen som alltid ställer upp och finns där, personen som sätter dig framför sig själv, som du vill vara den bästa version av dig själv med. Det är personen du själv ska vara i ditt förhållandet och personen du ska vara tillsammans med. Din bästa vän och partner i ett helt enkelt. 


Behöver du de bästa tipsen till distansförhållandet? Spana in det här! 

Mer: Tips till distansförhållandet