6 tips: Så får du distansförhållandet att hålla

Distansförhållande
Har du distansrelation med din partner? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Hur får man relationen att hålla när du och din partner har distans? Här är våra bästa tips!

1. Släpp onödiga konflikter

Fäller inte din partner ner toalettsitsen? Blev du irriterad när hen sa något på fel sätt? Släpp det. För det första blir det ofta fel om man bråkar på telefon eller sms, och för det andra så är det sällan värt det om det rör sig om småsaker.

2. Låt inte din partner bli din ventilationskran 

Det är lätt hänt att man ringer upp sin partner efter en dålig dag och "pratar av sig", aka klagar, på allt och inget. Kom ihåg att även prata om roliga saker när ni hörs.

Läs också: Hemligheten bakom lycklig kärlek – enligt sexologen Kalle Norwald

3. Bli inte fastklistrad i din partner när ni väl har tid ihop

Brukar ni ses varje eller varannan helg? Tillåt varandra att göra egna saker på helgerna, så som att hänga med polarna, träna eller ägna sig åt andra saker än varandra. Annars förlorar man sig själv väldigt snabbt.

4. Längta efter varandra istället för att sakna

Reflektera över hur ni uttrycker er. Tala inte om er relation som ett problem. Se ert förhållande som något positivt, alltid. Säg att ni längtar efter varandra, hur det pirrar i magen när ni tänker på att nästa gång ni träffas. Inte hur jobbigt det är att sakna varandra och hur ledsna ni blir när ni är ifrån varandra.

5. Spendera inte halva tiden ihop med att vara ledsen över att ni snart ska skiljas åt

Om ni ska få umgås ihop under en hel vecka så är det lätt att känna sig vemodig efter halva och börja räkna ner dagarna tills ni måste skiljas åt. Sen blir man bara deppigare och deppigare för varje dag som går fram tills dagen ni ska säga hejdå, och då spenderar man lätt hela dagen med att vara ledsen. Tvinga bort de tankarna och njut av tiden ihop. Annars slösar du bort halva er tid ihop på att må dåligt.

Läs också: 5 tecken på att du borde göra slut – trots att du älskar din partner

6. Lita på varandra

Ett distansförhållande kommer inte funka om man inte litar på varandra. Du kommer aldrig kunna ha koll på om din partner är trogen till 100% om ni inte bor ihop. Det kan ni inte göra om ni bor ihop heller, för den delen. Men om ni ska ha distansförhållande så måste du lita på din partner oavsett vad. Att vara svartsjuk och kräva bevis på att den ena håller sig trogen funkar inte. Punkt slut.

Det finns några misstag man aldrig får göra i ett distansförhållande om man vill få det att funka. Se vad i videon nedanför.

Mer:

Gör ni det här? Då kommer inte ert distansförhållande att funka