Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

6 tips: Så får du distansförhållandet att hålla

Sex enkla regler som kommer få ditt distansförhållande att funka.

Dela på Pinterest
Efter två och ett halvt år i ett distansförhållande så tipsar nu Modettes Lisa Billinger om sina bästa tips på hur du får relationen att hålla när du och din partner har distans.

I somras hände det, jag och min pojkvän hade officiellt bott längre isär än tillsammans. Men vi var kärare än någonsin.

När jag berättar för folk att vi har haft ett distansförhållande i nästan två och ett halvt år är det många som blir förvånade över att vi inte gjort slut än. Vi har dessutom inget "slut datum" på distansen. Förhoppningsvis kommer vi bo ihop en dag, men när, hur eller var vet ingen av oss.

Men en sak vet vi säkert – att det är vi. Oavsett avstånd, tid och rum så är det vi.

I mina ögon har jag aldrig sett vårt distansförhållande som något dåligt, stundtals tror jag till och med att den gjort vårt förhållande bättre. Vilket kanske låter lite dissigt mot min pojkvän, men det är sant. Det har inte alltid varit lätt, men vi har fått det att funka bra för oss. Därför tänkte jag nu dela med mig av mina bästa tips som funkat för oss!

1. Släpp onödiga konflikter

Fäller inte din partner ner toalettsitsen? Blev du irriterad när hen sa något på fel sätt? Släpp det. För det första blir det ofta fel om man bråkar på telefon eller sms, och för det andra så är det sällan värt det om det rör sig om småsaker.

2. Låt inte din partner bli din ventilationskran 

Det är lätt hänt att man ringer upp sin partner efter en dålig dag och "pratar av sig", aka klagar, på allt och inget. Kom ihåg att även prata om roliga saker när ni hörs.

3. Bli inte fastklistrad i din partner när ni väl har tid ihop

Brukar ni ses varje eller varannan helg? Tillåt varandra att göra egna saker på helgerna, så som att hänga med polarna, träna eller ägna sig åt andra saker än varandra. Annars förlorar man sig själv väldigt snabbt.

4. Längta efter varandra istället för att sakna

Reflektera över hur ni uttrycker er. Tala inte om er relation som ett problem. Se ert förhållande som något positivt, alltid. Säg att ni längtar efter varandra, hur det pirrar i magen när ni tänker på att nästa gång ni träffas. Inte hur jobbigt det är att sakna varandra och hur ledsna ni blir när ni är ifrån varandra.

5. Spendera inte halva tiden ihop med att vara ledsen över att ni snart ska skiljas åt

Om ni ska få umgås ihop under en hel vecka så är det lätt att känna sig vemodig efter halva och börja räkna ner dagarna tills ni måste skiljas åt. Sen blir man bara deppigare och deppigare för varje dag som går fram tills dagen ni ska säga hejdå, och då spenderar man lätt hela dagen med att vara ledsen. Tvinga bort de tankarna och njut av tiden ihop. Annars slösar du bort halva er tid ihop på att må dåligt.

6. Lita på varandra

Ett distansförhållande kommer inte funka om man inte litar på varandra. Du kommer aldrig kunna ha koll på om din partner är trogen till 100% om ni inte bor ihop. Det kan ni inte göra om ni bor ihop heller, för den delen. Men om ni ska ha distansförhållande så måste du lita på din partner oavsett vad. Att vara svartsjuk och kräva bevis på att den ena håller sig trogen funkar inte. Punkt slut.


Det finns några misstag man aldrig får göra i ett distansförhållande om man vill få det att funka. Se vad i videon nedanför.

Mer:

Gör ni det här? Då kommer inte ert distansförhållande att funka