Terapeuten avslöjar: 3 egenskaper för ett livslångt förhållande

Blake Lively och Ryan Reynolds, relationer, tips
Blake Lively och Ryan Reynolds är för många "couple goals". - Foto: Stella Pictures & Unsplash
Dela på Pinterest
Nu avslöjar terapeuten John Kim hemligheten bakom ett långt och lyckligt förhållande. Här är de tre egenskaperna som krävs för att relationen ska hålla livet ut.

Terapeuten John Kim har svaret på frågan som vi alla vill veta – hur får man egentligen ett förhållande att fungera livet ut? Viktigt att poängtera är såklart att alla relationer ser olika ut, men med expertens hjälp kan vi åtminstone få lite vägledning till hur vi skippar trubbel i kärleksparadiset. 

John Kim skriver på Psychology Today om hur man håller kärleksgnistan vid liv och menar att det finns tre egenskaper som får ett långvarigt förhållande att fungera. På så sätt uppnår man en så kallad "healty love" - en hälsosam kärlek. 


1. Ni har egentid och kan vara ifrån varandra

Något terapeuten John Kim menar är viktigt (och som egentligen kanske inte är helt oväntat) är att man måste kunna ha egentid och vara självständig, trots att man är ett par. Älskar din partner att gå på en viss sport eller behöver en kväll i veckan när hen gör "sitt"? Istället för att tänka att ni inte spenderar alla dygnets timmar ihop, låt er ha lite tid isär. Om vi lyssnar till experten kommer det nämligen bara göra er starkare. 


2. Ni har samma värderingar 

Enligt terapeuten handlar det om att lyssna, finnas där, kommunicera och bry sig, men också låta din partner göra sina egna val. Ni lever med varandra och inte för varandra. Kanske tror du att du vet vad som är bäst för din partner? Ge tips och prata, men låt personen själv bestämma och ta beslut.

En viktig faktor enligt John Kim är också att ni har lika värderingar och mål. Att ha team-känsla gör förhållandet extra starkt, ni får då dessutom större potential att hålla livet ut.


3. Ni har tillit till varandra

Att lita på varandra är "a och o" i en relation, för vad är förhållandet utan det? Men John Kim är tydlig med att påpeka att tilliten måste upprätthållas. Bara för att man har varit tillsammans länge behöver den inte finnas där.

"Många tror att tillit är inbyggt för att man har varit tillsammans en viss tid, för att man bor tillsammans eller för att man har gift sig. Tillit är inte konstant. Tillit är inte en som en lampknapp. Tillit är som en eld.", säger han till Psychology Today.

Källa: Elle

Att ha sex med sin partner är för många viktigt i ett förhållande, men alla är inte lika bekväma med att prata om samtalsämnet. Vill du veta vad äldre och kvinnor har för tips och råd? I videon nedan ger de sina bästa sextips till 20-åringar.

Mer:

Alice Stenlöfs kärleksförklaring till pojkvännen får fansen att gråta

Så får du din crush att gilla dig