Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Relationsexperten: Här är det bästa sättet att komma över ditt ex

Tips på hur du kommer över ett ex från relationsexperten.

Dela på Pinterest
Det kan vara svårt att gå vidare från ett ex eller någon du varit kär i. Men det finns ett knep som kommer göra det hela mycket lättare.

Hur ska man bära sig åt om man vill komma över sitt ex på det mest effektiva sättet? Att gå vidare efter en kärlek är aldrig lätt, men det finns knep att ta till för att göra processen snabbare och mindre smärtsam.

Enligt relationsexperten Trina Leckie som driver podden "Breakup BOOST podcast" är det bäst att strypa kontakten för att glömma ett ex.

Du behöver inte blocka dem, ta bort deras nummer och radera dem helt från ditt liv. Men att bryta kontakten är det bästa sättet att komma över någon på.

"Ju mer utom räckhåll de är, ju förr kommer de försvinna från ditt huvud. Om ni behåller kontakten, eller om du alltid kollar upp vad de gör så kommer de konstant vara i dina tankar. Ni behöver tid isär för att återfå kontrollen över era känslor och få klarhet i varför ni behövde göra slut", säger Trina i en intervju med EliteDaily.

Tips på hur du kommer över någon.
Att bryta kontakten med ett ex kan göra det lättare att gå vidare. Bild: Unsplash.

Givetvis kan det då underlätta att avfölja ett ex på Snapchat och Instagram om du får lust att kontakta hen varje gång hens händelse poppar upp i telefonen.

Ett annat tips är att försöka sysselsätta dig och lägga dina tankar på annat.


Det finns några vanliga misstag som många av oss begår efter ett break up – som hindrar dig från att gå vidare. Genom att göra dessa saker klamrar vi oss fast vid vårt ex och gör det omöjligt att få ett bra avslut. Se vilka misstag du antagligen begår och vad du ska göra istället i videon nedanför.

Mer:

Tre misstag du begår – som gör att du inte kan komma över ditt ex

par