Känslig? Här är 5 saker du garanterat känner igen dig i

Är du känslig? - Foto: Unsplash & Pexels
Dela på Pinterest
Får du ofta höra att du är överkänslig eller blir tårögd för minsta lilla? Här är fem saker du troligen kommer känna igen dig i!

Att vara känslig kan i vissa situationer vara jobbigt, men samtidigt visar det också en sårbarhet och en empatisk sida hos en person. Känner du igen dig? Här listar vi fem tecken på att du är känslomässigt lagd.

Du har nära till gråt

Under den romantiska filmen, när du ser ett fint klipp på nätet, när någon äntligen klarat av något stort som den kämpat för länge – ja, då gråter du. 


Du har svårt för avslut

Det är svårt för dig att säga hejdå till människor i din närhet, och ännu värre blir det om någon ska resa bort länge. Att se sista avsnittet av din favoritserie eller spendera sista dagen i din lägenhet innan flytt är också riktigt påfrestande...


Du klarar inte av att någon är sur på dig

Du måste lösa problemet direkt och vill absolut inte att någon är missnöjd eller sur på grund av dig. Somna osams med din partner? ALDRIG.

Foto: Stella Pictures

Du tar beslut efter hjärtat

Och inte hjärnan! Det är viktigt att det känns rätt och i slutändan är det ditt hjärta som får styra.


Det känns som bara du bryr dig

Vid en händelse eller situation kan du ibland känna att du verkar vara den enda i hela världen som bryr sig. Hallå? Vakna!

Inspiration: Veckorevyn

Det finns någon som kallas HSP, som innebär att du är högkänslig. Känner du igen dig i sakerna ovan kommer du kanske också pricka in en hel del av det vi snackar om i videon. Ta en titt själv! 

Mer:

Så vet du om du är bekväm i din relation – 4 avslöjande tecken