Distansförhållande? 7 saker ni måste göra för att hålla ihop

Långdistansförhållande, partner, tips
Tips för att klara av långdistansförhållandet med din partner. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Det kan kännas tungt att ha ett distansförhållande, men det finns några knep att ta till för att det ska kännas lättare. Här listar vi sju saker ni måste göra för att ni ska lyckas hålla ihop.

Det är inte lätt att vara ifrån sin partner. Men det finns faktiskt vissa knep att ta till för att det ska kännas lite lättare att ha ett långdistansförhållande. Genom att följa dessa tips kan du och din älskling komma varandra ännu närmare, trots att ni befinner er på olika platser. 

Det finns en rad nackdelar med att inte ha sin partner sida vid sida, men man får inte glömma att det också finns vissa fördelar (trots att det kan vara svårt att se ibland...)

Så hur får man det att funka då? Här är några tips!

Bestäm "reglerna" innan

Prata igenom hur ert förhållande ska fungera innan personen åker iväg för att ni båda ska ha samma förväntningar. Vilka tider passar för er att höras på? Hur ofta kommer ni kunna prata eller ses? Vad är rimligt?

Ring inte "bara för att"

Det kan vara lätt att ringa upp sin partner så fort man får tid över, och för vissa par funkar det kanske att prata länge och ofta. Men det kan vara värt att tänka på att flera samtal på en och samma dag kan bli mycket och istället bli en belastning. Ring när du har något du vill berätta för den andra! 

Tystnad över ett telefonsamtal är inte detsamma som en skön och avslappnad tystnad i verkligheten, eller hur? Se vad som passar bäst för just er.

Bestäm när ni ska ses

En sak som underlättar mycket är att så snabbt som möjligt bestämma när ni kommer ses igen. På så sätt har ni ett datum att förhålla er till och även något att längta till och prata om.

Släpp taget om svartsjukan

Sitter du uppe sent och undrar vad din partner gör, vem hen är med och vart hen är? Släpp oron och svartsjukan, det kommer bara förstöra ert förhållande. Att vara ifrån varandra kräver tillit och förtroende, ge varandra det till 100 procent. Då kommer det att funka.

Prioritera er tid 

Glöm inte bort att ge din partner tid, trots att ni är ifrån varandra. Ett sätt att umgås kan vara att se på en serie eller film ihop över nätet. Då känns det nästan som att ni sitter tillsammans hemma i soffan! Sitter ni båda framför datorn och jobbar eller pluggar, ja men slå på Skype!

Påminn varandra om kärleken

Glöm inte att visa uppskattning och kärlek trots att ni inte ses varje dag. Skicka ett gulligt sms eller skriv ett kort och posta på brevlådan. Har din partner en stor presentation på jobbet? Önska hen lycka till! Det är viktigt att ni fortfarande känner er delaktiga i varandras liv.

Uppskatta er egentid

Det kan kännas tråkigt, men utan din partner i vardagen har du plötsligt mycket mer tid. Utnyttja detta genom att gå den där kvällskursen du har tänkt på eller umgås med dina vänner lite extra mycket. 

Har du alltid haft en partner vid din sida och är rädd för ensamheten? Klarar du detta kommer du troligen känna att du växer som person och inse att du faktiskt kan stå på helt egna ben.

Mer:

6 tips: Så får du distansförhållandet att hålla