Så vet du om du är i riskzonen för skilsmässa

4 riskfaktorer som med störst sannolikhet kommer leda till skilsmässa. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Hur stor är risken att du och din bae kommer skilja er i framtiden? Se om ni ligger i riskzonen utifrån den nya kartläggningen över skilsmässor i Sverige.

I en kartläggning av skilsmässor i Sverige under 2018, som gjorts av sajten Ratsit, finns det vissa brudpar som löper större risk att hamna i skilsmässa. Om dessa saker stämmer in på dig och din bae kan ni ligga i riskzonen.

1. Ni är unga

Om du är mellan 20-29 år gammal och gift löper du störst risk att hamna i skilsmässa. Över tre procent av alla som gifter sig i den åldern hinner skilja sig under det första året.

2. Någon av er har bolagsengagemang

Av 25 procent av de par som skiljde sig i Sverige under 2018 hade någon i äktenskapet bolagsengagemang.

3. Ni har betalningsanmärkningar

Ekonomin verkar ha ett finger med i spelet när det kommer till skilsmässor. Om någon i äktenskapet har en betalningsanmärkning löper de ännu större risk för att hamna i en skilsmässa. 2018 hade 13 procent av paren som separerade betalningsanmärkningar. I övriga Sverige ligger snittet på personer med betalningsanmärkningar nere på sex procent.

4. Ni är medelinkomsttagare

I Sverige är det vanligast att medelinkomsttagare skiljer sig. 60 procent av alla som skiljde sig 2018 var medelinkomsttagare medan cirka 13 procent av paren hade hög inkomst.


Tror du att din partner går i tankarna på att göra slut? Se fyra tecken på det i videon nedanför.

Mer:

Den här månaden skiljer sig flest svenskar

4 tecken på att din partner funderar på att göra slut med dig