Har du sexdrömmar? Det här betyder de egentligen

Foto: Pexels
Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Alla har nog haft en och annan sexdröm, men vad betyder det egentligen när vi ligger med chefen eller helt plötsligt drömmer om en riktigt härlig orgasm?

Att drömma om sex är inget konstigt utan snarare vanligt. Men hur kommer det sig egentligen? Och hur kan vi plötsligt drömma om att ha sex med en kollega på jobbet eller en kändis? Psykologen Lauri Loewenberg förklarar i tidningen Cosmopolitan hur allt hänger samman.

Du drömmer att du har sex med någon som inte är din partner

Loewenberg menar att det är helt normalt att drömma sexdrömmar om någon annan än din nuvarande partner. Om det däremot händer ofta och alltid handlar om någon annan kanske man ska se över hur sexlivet är just nu. Får du inte tillräckligt?


Du drömmer att du har sex med din chef

Att din chef dyker upp i dina drömmar (och inte i vilka drömmar som helst...) är inte helt ovanligt. Psykologen Loewenberg förklarar att det kan bero på att man kan behöva vara mer "bossig" i vissa situationer. Kan du ta mer ansvar eller faktiskt våga styra mer i något sammanhang? Visa att du kan steppa upp gamet!


Du drömmer att du har sex med någon som du inte tycker är så snygg

Drömmer du att du ligger med en person som du kanske egentligen inte är fysisk attraherad av? Frågan du ska tänka på då är vad som är extra utmärkande i personens personlighet. Finns det något som väcker ditt intresse? 

Enligt Loewenberg handlar denna dröm om att ditt undermedvetna försöker säga något om vad du egentligen önskar. Kanske är det dags att vara mer öppen när du träffar en potentiell partner?


Du drömmer att du har sex med en kändis

Psykologen menar att det ofta är ditt undermedvetna som talar och Loewenberg säger att en sexdröm med en känd person kan betyda olika saker. Antingen har du en fantasi att ligga med kändisen och tycker att hen är snygg, men det kan också handla om något djupare. 

Gör så här: Notera de tre första sakerna som du tänker på när du funderar på varför just denna person som du drömt om är känd. Om drömmen till exempel handlade om en artist menar Loewenberg att man kan tänka ett steg längre. Vad gömmer sig egentligen i låttexterna som hen sjunger om?


Du drömmer om att du har sex "in public"

Känner du igen dig i denna dröm? Psykologen menar att drömmar där man har sex offentligt ofta handlar om platsen du har sex på. Stället symboliserar något för dig, kan du lista ut vad? 

Har du till exempel sex i skolan? Fundera vad som kopplar ihop dig så starkt med den platsen just nu. 


Du drömmer om att med någon av samma kön

Drömmer du att du har sex med en person med samma kön som dig trots att du är heterosexuell? Lowenberg menar att det inte handlar om själva sexet utan snarare om vem personen i din dröm är.

Psykologen säger att man ska tänka på personens kvaliteter. Tycker du att hen är grymt ambitiös eller inspirerande? Eller har du gjort något på senaste som till exempel stärkte kvinnan? 


Du drömmer att du får en magisk orgasm

Enligt Loewenberg kan en dröm om en orgasm representera ett bra och spännande avslut på någonting som händer eller ska hända i ditt liv. Men det kan också betyda att du faktiskt vill ha sex på riktigt!


Du drömmer om att du är gravid

Ja, kanske är inte detta en sexdröm men du blir ju trots allt gravid genom att ha sex. Men varför drömmer du om att bli gravid egentligen? 

Loewenberg förklarar att man ska tänka på vad man har för olika projekt i livet just nu. Gör du exempelvis något på jobbet som du lägger ner massa tid på som nästan har blivit "din baby"? Där har du det! Graviddrömmen behöver därför inte betyda att du har eller längtar efter en riktig bebis i magen.

Källa: Cosmopolitan

Har du koll på när vi tjejer är som mest upphetsande? En undersökning visar när, ta reda på svaret i videon nedan.

Mer: 

8 sätt din partner kan vara otrogen – utan att det märks

Därför borde du aldrig ligga med ditt ragg när ni är onyktra