Mest läst

Så många dejter tar det innan du blir förälskad

Hur många dejter tar det innan du blir kär?. Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
En ny undersökning på uppdrag av Match.com visar hur svårflörtade vi svenskar är och hur många dejter det tar innan vi blir förälskade.

Många är på jakt efter den stora kärleken och det blir allt vanligare att hitta sin livspartner via sociala medier och dejtingappar. Att bli kär tar såklart olika lång tid för alla, men hur många dejter tar det egentligen innan vi blir förälskade? 

En undersökning av Novus, på uppdrag av dejtingsajten Match, har tagit reda på just detta. Totalt svarade 1086 personer mellan 18-60 år på frågor via webbintervjuer. 

Så hur svårflörtade är vi svenskar egentligen? 24 procent anger att de gav en potentiell kärlekspartner två chanser. Men i snitt ger svenskar tre chanser innan de väljer att gå vidare och sluta dejta personen. 

5 dejter – innan du blir kär

I genomsnitt tar det nästan fem dejter innan vi känner det där pirret i magen och har blivit förälskade, men många väljer alltså att gå skilda vägar tidigare än så. Mer än hälften av deltagarna uppger nämligen att de inte tyckte om att dejta senaste gången de var singlar. Orsaken var då bland annat att de inte kände sig bekväma eller var osäkra i sig själva.

Men ser vi till undersökningen kan det kan alltså vara värt att tänka om! Kanske tackar du nej till en till dejt alldeles för tidigt och missar din framtida kärlek?


Har du börjat dejta någon, men har hundratusentals tankar i huvudet på samma gång? Kanske skjuter du ifrån dig alla känslor för att inte bli sårad? Då kan du vara rädd för kärleken. Se om du känner igen dig i videon nedan.

Mer:

6 tecken på att du är lyckligare singel än i ditt förhållande