Hur lång tid tar det att bli kär? Här är svaret!

Hur lång tid tar det för känslorna att komma?
Hur lång tid tar det för känslorna att komma? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Har du börjat dejta någon och undrar: när kommer de där känslorna egentligen? Modette har svaret på den stora frågan!

Att bli kär tar såklart olika lång tid för alla, men hur många dejter tar det egentligen innan vi blir förälskade? Knivig fråga, men vi ska försöka besvara den!

En undersökning av Novus, på uppdrag av dejtingsajten Match,com, har tagit reda på just detta. Totalt svarade 1086 personer mellan 18-60 år på frågor via webbintervjuer. 24 procent angav att de gav en potentiell kärlekspartner två chanser innan de "provade vidare". I snitt ger svenskar tre chanser innan de väljer att gå vidare och sluta dejta personen. 

Men går det verkligen så snabbt att bli kär i någon, på bara en eller två dejter?

Läs också: Är han kär i dig? 5 tecken på att han har känslor

Läs också: Experten svarar: Det här betyder dina sexdrömmar

Hur snabbt är det normalt att bli kär?

I genomsnitt tar det nästan fem dejter innan vi känner det där pirret i magen och har blivit förälskade, visar undersökningen. Många väljer ändå att gå skilda vägar tidigare än så. Mer än hälften av deltagarna uppger nämligen att de inte tyckte om att dejta senaste gången de var singlar. Orsaken var då bland annat att de inte kände sig bekväma eller var osäkra i sig själva.

Men ser vi till undersökningen kan det kan alltså vara värt att tänka om! Kanske tackar du nej till en till dejt alldeles för tidigt och missar din framtida kärlek?

Mer:

6 tecken på att du är lyckligare singel än i ditt förhållande