Svettas du mycket? Här är 5 tips för att undvika svettfläckar

Svettas du mycket? Prova det här!
Svettas du mycket? Prova det här! - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Har du ofta stora svettfläckar? Det kan verkligen förstöra en hel dag. Här är några värdefulla tips för att slippa dem!

1. Använd antiperspirant

Satsa på en deodorant som innehåller antiperspirant. Antiperspirant täpper till svettporerna, medan en vanlig deo främst hjälper till genom att dölja illaluktande doft.

2. Applicera deo på kvällen

Genom att ta på deodorant på kvällen, har den god tid på sig att verka under natten. Eftersom din hud dessutom är torrare och svettkörtlarna är mindre aktiva på kvällen än på morgonen, får antiperspiranten dessutom mycket bättre förutsättningar att göra sitt jobb riktigt bra.

3. Välj rätt kläder

Satsa på kläder av rätt material som som andas. Kläder som innehåller naturliga material så som bomull, ull, eller silke är oftast mer luftiga och låter kroppen andas. Undvik syntetmaterial, det stänger inne fukt och bakterier, vilket gör att du svettas mer.

Läs även: Därför ska du använda deo i ansiktet

4. Stressa ner

Svett kan utlösa svettningar. Så försök att hitta en hälsosam livsstil som passar dig, där du slipper stressa. Se till att du får åtminstone några tillfällen under dagen då du kan ta ett djupt andetag och slappna av.

5. Undvik stark och kryddig mat

Vissa personer svettas lättare och känner dessutom att svetten luktar mer om man äter stark och kryddig mat. Det kanske kan vara värt att testa och se om det stämmer in på dig?

6. Drick vatten

Allt börjar i hjärnan – även dina svettningar. Området som känner av när din kroppstemperatur stiger skickar signaler till dina svettkörtlar att de ska börja producera vätska för att sänka din temperatur. Så, spring till köket och drick ett glas vatten direkt!

Artikelbild: Unsplash/ Els Fattah

Läs mer:

Keratosis pilaris – så blir du av med plitor och knottrig hud

Steg-för-steg guide – så får du dewy skin

Naturlig hudvård: Så gör du egna hudvårdsprodukter