Därför får du fläckar efter brun utan sol – så här gör man

Saker du bör tänka på innan du använder brun utan sol.
Saker du bör tänka på innan du använder brun utan sol. - Foto: Canva.
Dela på Pinterest
Att få till en jämn och fin bränna utan fläckar med hjälp av brun utan sol är inte det lättaste. Men det finns några saker du borde undvika. Läs nedan!

1. Du peelar kroppen precis innan du ska smörja in dig

Att peela och skrubba kroppen är a och o för en jämn och snygg bränna. Men många gör detta alldeles för sent. Skrubba din kropp ordentligt och gärna flera gånger, 1-2 dagar innan du ska använda brun utan sol. Om du skrubbar dig och använder brun utan sol efteråt så kommer färgen att fästa olika bra och där med bli fläckig.

2. Du smörjer in dig med oljor innan du använder brun utan sol

Krämer med olja kan vara en riktig bov när det kommer till brun utan sol-fläckar. Den kan lägga sig ovanpå din hud och blockera bus:en från att tränga in och lägga sig fint och jämt. Smörj därför in dig med en body lotion utan olja. 

3. Du använder tighta kläder för tidigt

Det bästa du kan göra är egentligen att smörja in dig med brun utan sol innan du går och lägger dig. Det tar nämligen några timmar innan färgen sätter sig och att trä på sig tighta jeans direkt efteråt kommer skava bort mycket av färgen och göra dig fläckig.

4. Du applicerar BUS:en med bara händerna

Du får faktiskt allra bäst resultat om du införskaffar en handske som är speciellt till för att applicera brun utan sol. Om du använder en handske blir färgen jämn och snygg, utan att missfärga dina naglar.

5. Du rakar benen efteråt 

Om du vill att brännan ska vara på topp inför just denna kvällen så är det bäst att raka benen innan du använder dig av brun utan sol. När du rakar benen försvinner nämligen lite av färgen. Så för att vara på den säkra sidan borde du se till att raka dig innan!

Läs mer: 

Det här händer med ditt ansikte om du solar med smink

Så får du jämn solbränna när du solar – 8 saker att tänka på